La Spitalul Județean Constanța,

Concurs Numele medicilor de pe ușile cabinetelor medicale, desenate de un muncitor de la dezinfecție, în timpul liber

681
Numele medicilor de pe ușile cabinetelor medicale, desenate de un muncitor de la dezinfecție, în timpul liber - bf54d1852cd3ae40d84d4b1fce26860b.jpg

Articole de la același autor

Toți cei care au trecut pragul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța au citit, măcar o dată, indicațiile scrise pe ușile și pereții unității, fie că este vorba de cele care arată ce secții se află pe palierele respective, de cele care interzic fumatul sau de anunțurile privind programul de vizite. Acestea sunt creația unui singur om, cunoscut printre angajații spitalului drept "Pictorul".
Absolvent al Liceului de Artă, la seral, Mihai Mitulescu a lucrat, pe vremea comunismului, într-un atelier al partidului, amplasat în apropierea Ci-mitirului Central. În urmă cu 18 ani, el s-a angajat la Spitalul Județean Constanța în funcția de "pictor de firme" și recunoaște, cu modestie, că a "desenat" numele medicilor pe ușile ca-binetelor, atenționările de la intrările în secții și, de altfel, cam tot ce este scris pe pereții spitalului. Subliniază însă că nu este autorul picturilor din secțiile de Pediatrie.
Postul a fost desființat, de mai bine de zece ani, considerându-se că nu mai este nevoie de ser-viciile unui angajat cu aceste talente. Bărbatul a fost trecut, după recalificare, la depar-tamentul de dezinfecție al spitalului.
Cu toate acestea, pe lângă sarcinile de serviciu, se pre-ocupă și de solicitările care continuă să vină, atât pentru a desena noi nume pe ușile cabinetelor medicale, cât și pentru a le reîmprospăta pe cele deja existente. La fel cum s-a întâmplat și în cursul zilei de ieri, atunci când, la recepția lucrărilor de reabilitare ale Clinicii O.R.L., s-a constatat că pe ușile cabinetelor medicilor nu era menționat nimic. "Până la urmă, nu a mai fost nevoie să desenez nimic, pentru că au fost comandate plăcuțe cu numele medicilor", spune bărbatul.
De altfel, muncitorul spune că nici nu mai are materie primă suficientă. "Folosesc vopsea de tipografie, dar nu prea se mai găsește" ne-a mărturisit Mihai Mitulescu. Nu este plătit su-plimentar pentru desenele sale, ba chiar o face în timpul liber, cu propriile ustensile și cu materia primă cumpărată din banii lui, din salariul de 800 lei pe care îl primește ca agent de dezinfecție. Bărbatul spune că îndeletnicirea nu îi ia mult timp, ci "între zece minute și jumătate de oră, în funcție de dimensiunea anun-țului" și o face cu plăcere.
L-am întrebat dacă ia în calcul posibilitatea de a practica, și în prezent, meseria pentru care are calificarea necesară. A zâmbit amar. "Acum, la firmele spe-cializate, totul este auto-matizat, nu mai este nevoie de pictorii de firme", ne-a spus muncitorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Marţi, 08 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.8245 secunde