O nouă etapă de sterilizare a câinilor fără stăpân

383
O nouă etapă de sterilizare a câinilor fără stăpân - onouaetapa-1623953390.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile locale din municipiul Constanţa demarează, săptămâna viitoare, cea de-a doua etapă de sterilizare a animalelor de rasă comună, realizată în cadrul proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“, în parteneriat cu asociaţia Animal Society.

Astfel, începând cu data de 22 iunie, timp de o lună de zile, câinii fără stăpân de pe străzile din Constanța vor fi sterilizați, obiectivul municipalității fiind acela de a diminua considerabil numărul patrupedelor nesterilizate. Prima etapă a proiectului s-a derulat în perioada 15 februarie - 12 martie, iar Animal Society a sterilizat 721 de animale de rasă comună. Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului.

„Proiectul, sprijinit de Primăria Municipiului Constanța, are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil. Pe de altă parte, având în vedere faptul că la ultimele două licitații organizate pentru achiziția serviciului de capturare a câinilor fără stăpân nu s-a prezentat nimeni, s-au făcut demersuri pentru ca acest serviciu să fie preluat de SC Confort Urban SRL. Astfel, în scurt timp, activitățile de capturare vor fi reluate la Constanța. Totodată, constănțenii sunt încurajați să adopte animalele care sunt cazate în adăpostul municipalității din strada Vârful cu Dor nr. 5”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4195 secunde