Parcare cu plată, începând de astăzi, în Constanţa şi Mamaia! Ce amenzi riscaţi dacă uitaţi să achitaţi tariful

5692

Articole de la același autor

Începând de vineri, 18 iunie, toţi şoferii care îşi vor lăsa maşinile în parcările publice din zona 0 a municipiului Constanţa şi în staţiunea Mamaia, marcate din panouri de informare, vor fi obligaţi să achite tariful de staţionare. În caz contrar, aceştia riscă amenzi de 500 până la 1.000 lei şi chiar să le fie ridicat autovehiculul, taxele pentru a-l recupera depăşind 600 de lei.

Din acest week-end, parcarea autovehiculelor nu va mai fi gratuită în centrul şi zonele turistice ale municipiului Constanţa şi în staţiunea Mamaia. Regulamentul de organizare şi funcţionare a parcărilor publice, elaborat de autorităţi şi aprobat de Consiliul Local Constanţa în luna aprilie 2021, intră în vigoare de vineri, 18 iunie. Astfel, este introdusă plata parcării, deocamdată pentru zona 0, în perimetrele unde sunt amplasate panouri informative. Această zonă cuprinde parcările de pe strada Traian, de la Curtea de Apel şi de la Judecătorie şi Cercul Militar, parcarea de pe bulevardul Tomis, pe tronsonul de la Capitol la Lupoaică, parcările de la Poşta Mare şi de la Sala Sporturilor, parcarea de pe strada Ştefan cel Mare de la Zorile, de le Beta Caffe, de la CEC Bank, parcarea de pe bulevardul Ferdinand – zona Grand, parcarea de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” – aleea spre Teatrul „Oleg Danovski”, parcările din portul turistic Tomis, de la Poarta 1, de-a lungul străzii Termele Romane şi parcarea etajată de la Spitalul Judeţean Constanţa. De asemenea, staţiunea Mamaia este inclusă în zona 0, pe perioada sezonului estival, între 1 mai şi 15 septembrie.

Mai multe variante de plată

Plata parcării se va putea face online, cu aplicaţia Constanţa Parking sau pe site-ul payment.uppark.io sau cu numerar, prin tichete răzuibile. Aceste tichete pot fi cumpărate, începând de vineri, 18 iunie, de la punctele de vânzare CT BUS din oraş, de la parcarea etajată de la Spitalul Judeţean, strada Nicolae Iorga, de la sediul SC Confort Urban SRL, de pe strada Vârful cu Dor nr. 10, de luni până vineri, între orele 7.30 şi 15.30, sau de la parcul de ridicări auto, de pe strada Caraiman, de luni până duminică, între orele 00.00 şi 24.00.

„Noua versiune a aplicaţiei de plată a parcării, Constanţa Parking, va fi disponibilă începând de vineri, 18 iunie. Taxarea prin sms se va face la numărul 7475, valabil momentan în reţelele Vodafone şi Orange, cu precizarea că codurile sms nu sunt încă disponibile pentru reţelele Digi şi Telekom. De asemenea, în curând vor fi amplasate şi parcometre stradale”, explică reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Tariful pentru o oră de parcare în zona 0 este de 4 lei. Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 123/2021, primele 30 de minute sunt gratuite. Astfel, pe panourile informative este precizată posibilitatea de a achita o oră, cu cele 30 minute gratuite incluse, cu 2 lei, două ore cu 6 lei, trei ore cu 10 lei. După utilizarea oricărui tarif evidenţiat, plata se va efectua doar la tariful întreg, de 4 lei pe oră. Autovehiculele electrice sunt exceptate de la plata parcării auto. Instituțiile publice și de interes public, precum și persoanele juridice și persoanele fizice autorizate care își desfășoară activitatea comercială sau profesională în zona 0 pot solicita eliberarea unui abonament de parcare. Solicitările se trimit pe adresa de e-mail: [email protected].

Vă poate fi ridicată maşina!

Conducătorii auto care nu achită taxa de parcare riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 lei. De asemenea, dacă tichetul, abonamentul ori autorizaţia de parcare nu sunt puse la loc vizibil, amenda este între 200 şi 500 lei. În plus, potrivit Regulamentului de organizare, dacă faptele sunt constatate şi sancţionate de Poliţia Locală, agentul constatator poate dispune şi măsura tehnico-administrativă a ridicării autovehiculului. De altfel, acest lucru este precizat pe panoul de informare. Mașinile ridicate pot fi recuperate doar de către utilizatorii de drept, în prezența unui polițist și după achitarea taxelor prevăzute prin HCLM 399/2018. Este vorba despre tariful de ridicare mașini, în valoare de 450 de lei, tariful de transport mașini - 120 de lei, tariful de depozitare mașini, în valoare de 60 de lei pe zi. Mașinile vor fi depozitate în parcul auto al SC Confort Urban, de pe strada Caraiman nr. 1. Programul de restituire este non-stop. Conducătorii auto pot verifica dacă autovehiculul a fost ridicat sunând la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numărul de telefon 0241/484.205, sau la dispeceratul Serviciului Rutier Constanța, la numărul de telefon 0241/503.504.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.504 secunde