O parte dintre cabinetele medicale şcolare, reabilitate. Ce facem cu personalul?

234
1
O parte dintre cabinetele medicale şcolare, reabilitate. Ce facem cu personalul? - medicina-scolara-1708000287.jpeg

Articole de la același autor

La ora actuală, în unităţile de învăţământ din municipiul Constanţa funcţionează 74 de cabinete de medicină generală (71 în școli, licee și grădinițe cu program prelungit) și 14 cabinete stomatologice (13 in învățământul preuniversitar și unul la Universitatea „Ovidius”).

Fiecărui cabinet medical îi sunt arondate mai multe unități de învățământ, astfel încât toți copiii să aibă acces la consultații și tratamente gratuite. În ultimii ani, acestea au început a fi reabilitate, astfel că o parte din ele sunt dotate acum cu aparatură de ultimă generație. Potrivit reprezentanţilor Direcției Generale de Asistență Socială (DGAS) Constanța, în aceste cabinete școlare, copiii beneficiază de îngrijiri medicale pentru afecțiuni curente, de consultații medicale la cerere sau de eliberarea de bilete de trimitere și de rețete medicale.

De asemenea, cadrele medicale evaluează starea de sănătate a preșcolarilor, elevilor și studenților cu monitorizarea celor cu afecțiuni cronice, asigură menținerea stării de sănătate individuală și colectivă prin imunizări, în situații epidemiologice speciale, triaj epidemiologic după fiecare vacanță școlară etc. Ne bucurăm că aceste cabinete pentru copii au fost reabilitate. Ce se întâmplă, însă, cu partea de personal, în condiţiile în care, în anul şcolar 2023-2024, avem în reţeaua de medicină şcolară numai 15 medici, cărora li se adaugă 71 de asistente medicale (67 în preuniversitar și patru la studenţi)? Va fi suplimentat numărul angajaților din sistem?

Comentează știrea

Eori
27 mai

Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Despre Medicină, Până La De Final, Și Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume, Poate În Acest Fel Politicienii Vor Face Investiții În Modernizarea Și Construcția De Spitale Și Facultăți De Medicină În România, Tot Odată Șpaga Trebuie Să Dispară Definitiv Din România, Adică Să Nu Mai Existe Șpagă În Spitalele Din România, I-ar Doctorii Și Doctorițele Să-Și Cunoască Meseria La Perfecție, I-ar În Acest Fel România Devine O Țară Mai Bună, Deoarece Lumea S-a Saturat De Criminali Și Criminale Pe Medicină; La Pușcărie Cu Criminalii Și Criminalele Pe Medicină. Mai Mult De Atât Doctorii Și Doctorițele Ar Trebuii Să Știe Să Opereze Oameni Și Copii Și Să Vindece Oameni Și Copii, Adică Doctorii Și Doctorițele Trebuie Să Știe Și Practică Pe Lângă Teorie, La Fel Și Farmaciștii Și Farmacistele Să Știe Și Practică Pe Lângă Teorie. România Are Nevoie De Mulți Medici Buni, Nu De Criminali Și Criminale Pe Medicină Care Omoară Oameni Și Copii, În Loc Să Vindece Oameni Și Copii ! Mai Mult De Atât Șpaga Trebuie Să Dispară Definitiv Din România: https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=C5ptHUbKg74ohc-F https://m.youtube.com/watch?v=vBZocDYVR6Q https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=ioGjLZzl5aNhvbIh Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8162 secunde