Până la redeschiderea Spitalului de Infecţioase, mergeţi la centrele de evaluare Covid!

897

Articole de la același autor

Începând cu luna lui Făurar, constănțenii care au ghinionul de a se infecta cu noul coronavirus pot beneficia de asistență medicală și în cadrul centrului de evaluare Covid-19 de pe strada Ion Ionescu de la Brad, nr. 4, din cartierul Medeea. Precizăm că acesta este al patrulea astfel de centru inaugurat în județul nostru și are în dotare 16 paturi, pacienţii diagnosticaţi cu Sars-Cov-2 urmând a beneficia în acest spaţiu de consultaţii de specialitate.

De asemenea, ei vor fi sfătuiţi ce tratament antiviral pot lua la domiciliu pentru formele ușoare sau medii de boală și, la nevoie, le vor fi administraţi anticorpi monoclonali, în regim de spitalizare de o zi. Atenţie, însă! Reamintim că în judeţul nostru au mai fost deschise, până acum, alte trei asemenea centre, unul la Spitalul Municipal Mangalia, altul la Spitalul de Pneumoftiziologie și încă unul la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu”.



În deschidere, a luat cuvântul şeful Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, Cristina Schipor, care a declarat următoarele: „Suntem în data de 1 februarie, deci pregătiţi să deschidem şi centrul de evaluare al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI), cumva, o secţie exterioară a spitalului şi care, din păcate, la momentul acesta, este încă închis. Oricum, personalul nu a stat degeaba în această perioadă, ci a lucrat în alte unităţi, unde avem pacienţi Covid internaţi. Pe viitor, există promisiunea din partea personalului spitalului de a organiza aici şi un punct de testare. De fapt, ne dorim ca pe lângă centrele de evaluare să avem posibilitatea de a testa constănţenii, cu toate că legislaţia spune că în centrele de evaluare se prezintă persoane care au fost deja confirmate pozitiv”.



Se deschide Spitalul de Boli Infecțioase la 1 martie?

Pentru că toată lumea aşteaptă cu nerăbdare redeschiderea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, am întrebat-o pe dr. Claudia Cambrea, directorul unităţii sanitare, cât şi pe consilierul primarului Vergil Chițac, Doru Iordache, când se va întâmpla acest lucru. Ei au precizat că, din punct de vedere funcțional, mai trebuie doar implementat proiectul electric, dar că se abțin să mai avanseze o dată anume. Cu toate acestea, speră să termine totul până la data de 1 martie. „Din păcate, aici este vorba și despre viteza cu care se mișcă arhitecții. În ceea ce priveşte aparatura, spitalul nu are nevoie de aparatură medicală, el este dotat cu tot ce trebuie. A pierdut doar aparatura de pe secția de Terapie Intensivă, care a ars în incendiul din data de 1 octombrie”, a adăugat Doru Iordache.



Până la redeschidere, însă, o parte dintre asistentele și infirmierele din cadrul SCBI își desfășoară activitatea la centrul de evaluare din cartierul Medeea. Ce se petrece în această clădire, de fapt? După ce au aflat că sunt infectați și testul este confirmat în Coronaforms, pacienții care sunt pozitivi se pot prezenta la acest centru, să-și evalueze starea de sănătate. „Acest centru este foarte important pentru noi, ca o rază de speranță, pentru toată lumea. Bineînţeles, ne dorim să deschidem și spitalul cât mai repede. Din păcate, acolo lucrările au fost extrem de complexe. O parte dintre proiecte sunt avizate deja, implementate. Mai avem un singur proiect de anvergură, cel electric. Pe măsură ce va fi avizat și implementat, atunci vom reuși să redeschidem spitalul. În ceea ce privește centrul de evaluare din acest cartier, este dotat cu trei cabinete de consultații. Avem 16 paturi de spitalizare de zi, unde pacienții așteaptă până le vin rezultatele analizelor, până primesc medicația. Ei vor fi examinați, li se pot recolta analize medicale. Dacă este cazul, ei vor fi programați pentru evaluare imagistică, aceasta urmând a se face, însă, în cadrul Policlinicii nr. 2.”, a declarat, la rândul său, dr. Cambrea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4842 secunde