Pericol de incendiu! Arderea miriştilor, amendată drastic

187
Pericol de incendiu! Arderea miriştilor, amendată drastic - pericol1-1629825277.jpg

Articole de la același autor

Arderea miriştilor şi a suprafeţelor de teren cu vegetaţie uscată poate provoca incendii de proporţii, dacă focul nu este atent supravegheat şi nu sunt respectate câteva reguli de bază. Astfel, în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate şi secetă, pompierii vin cu o serie de recomandări, pentru a evita izbucnirea incendiilor de vegetaţie.

Dacă vă aflaţi în apropierea unor miriștilor sau păduri, nu fumaţi şi nu aruncați la întâmplare țigările aprinse. Atunci când ieşiţi la picnic sau la pădure, nu lăsați nesupravegheate focurile aprinse în aer liber. „Arderea miriştii se face cu respectarea următoarelor prevederi generale, cu condiţii meteorologice fără vânt, cu parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate, izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţii, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate şi desfăşurarea arderii numai pe timp de zi”, precizează reprezentanţii Primăriei Constanţa.

În plus, specialiştii atrag atenţia că arderea miriştilor provoacă multe efecte negative solului. În primul rând, odată cu arderea resturilor vegetale, se distruge şi microfauna folositoare de la suprafaţa solului. Din păcate aceasta este cea mai întâlnită practică în activităţile de igienizare a terenurilor.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător. „Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile fără obținerea permisului de lucru cu foc și luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți constituie contravenție conform prevederilor legale și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei”, subliniază reprezentanţii autorităţilor locale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4306 secunde