Peste 3.000 de persoane au participat anul acesta la cursuri de formare profesională

190
Peste 3.000 de persoane au participat anul acesta la cursuri de formare profesională - x-cursuri-1711104781.jpg

Articole de la același autor

În primele două luni ale anului 2024, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională organizate, un număr de 3.019 persoane. Dintre acestea, au precizat reprezentanţii instituţiei, 2.658 sunt șomeri, iar 266 persoane participante la cursuri de formare profesională, care fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, în timp ce alte 82 persoane au beneficiat de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

De asemenea, în acelaşi interval de timp au fost organizate 156 programe de formare profesională gratuite, dintre care 92 programe de calificare/recalificare, 50 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare, precum și 14 programe de competențe cheie/transversale.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în primele două luni ale anului 2024, sunt: referent resurse umane; agent de securitate; lucrător comercial; operator introducere, prelucrare, validare date; ajutor bucătar; îngrijitor spații verzi etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3938 secunde