Plajele de pe litoral, curățate de construcțiile ilegale. Mai mulți operatori - amendați!

288
Plajele de pe litoral, curățate de construcțiile ilegale. Mai mulți operatori - amendați! - fotofondplaja-1592326024.jpg

Articole de la același autor

Sezonul estival este abia la început, dar mulți turiști deja și-au făcut apariția pe litoral. Plajele au fost curățate și pregătite

să-i întâmpine, iar construcțiile care ocupau nisipul și fuseseră ridicate ilegal au fost desființate.

Șapte operatori de plajă din Năvodari, Constanța și Vama Veche au fost amendați și somați să demoleze beach-barurile sau amenajările pe care le ridicaseră fără să dețină avize de legalitate, dar și pentru nerespectarea măsurilor stabilite în urma controalelor.

Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au notificat, în ultimele săptămâni, 47 de operatori de plajă în vederea dezafectării construcțiilor ilegale amplasate pe plajele litoralului românesc. Este vorba despre 35 de operatori de plajă din Năvodari, 11 operatori de plajă din Mamaia - Constanța și unul din Vama Veche. Mulți dintre operatorii notificați au atacat în instanță documentul prin care erau înștiințați să demoleze construcțiile ilegale.

"Notificarea s-a făcut în urma controalelor desfășurate în perioada 25 mai - 3 iunie, care au avut ca scop identificarea construcțiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă, iar mulți dintre aceștia nu se aflau la prima notificare.

În urma măsurilor dispuse operatorilor de plajă, s-au efectuat acțiuni de verificare pentru a stabili modul în care aceștia au respectat măsurile date de inspectori cu termene de remediere pe plajele din Năvodari, Constanța și Vama Veche și s-a constatat că șapte operatori nu au dezafectat construcțiile ilegale. Astfel, pentru neaducerea la îndeplinire a măsurilor în termenul stabilit, precum și pentru realizarea de construcții ilegale pe domeniul public al statului reprezentat de plajă, cei șapte operatori - Pilistera Market SRL, Safra Mali SRL, Fin.Co.Gero Spa, Megalos Turism Rezidențial SRL, Temico Line SRL, Dragoș Com SRL, Cados București SRL - au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoarea totală de 70.000 de lei, conform OUG nr. 202/2002", precizează reprezentanții ABADL.

Verificări permanente

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, personalului din cadrul ABADL însărcinat cu activitatea de inspecție îi revine activitatea de îndrumare și control pe întreg sectorul de plajă cuprins între Năvodari și Vama Veche, căruia i se acordă atenție deosebită în special în sezonul estival.

Astfel, se verifică permanent starea de curățenie a plajelor, existența dotărilor de plajă, conform prevederilor legale, dar se fac și semnalări privind calitatea apelor Mării Negre, a fenomenelor de depunere de scoică sau alge pe plaje ori în zonele îmbăiere. În plus, se verifică modul de întreținere a plajelor de către agenții economici ce dețin contracte de închiriere a plajelor, situația legalității construcțiilor de pe plajă, modul de desfășurare a activității de agrement de pe plaje și luciul de apă al Mării Negre.

"Chiar dacă turiștii au început să vină pe plajele litoralului românesc, inspectorii din cadrul ABADL vor continua controalele pentru a verifica respectarea clauzelor contractuale de către operatorii de plajă care au încheiat contracte de închiriere cu ABADL. Acolo unde se va constata că acestea nu sunt respectate, se va ajunge la desființarea construcțiilor și poate chiar la rezilierea contractelor de închiriere", precizează și directorul general al ABADL, Bogdan Bola. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4878 secunde