Premierul caută soluții pentru digitalizarea sistemelor informatice ale statului

426
Premierul caută soluții pentru digitalizarea sistemelor informatice ale statului - 40062220287642110052112159174218-1699373539.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit marți cu Daniel Dines, cofondatorul unicornului românesc UiPath. La întâlnire a participat și ministrul Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan.
„M-am bucurat să discut azi cu conducerea UiPath, liderul mondial în automatizarea software și o companie creată în România, despre soluțiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului”, a anunțat premierul Ciolacu pe pagina de socializare.


„Am avut un dialog extrem de deschis și de pozitiv cu Daniel Dines și echipa sa, convenind să lucrăm în continuare împreună. Vrem să învățăm din experiența și modelelor de lucru ale UiPath cu sectorul public din țari avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite”, mai scris primul-ministru.


Premierul a menționat că nu le-a cerut specialiștilor români să inventeze roata, ci să importe un model de succes.


„Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internațional de succes în privința digitalizării infrastructurii informatice de stat”.


Ministrul Digitalizării a anunțat luni că a identificat ce poate face România pe termen scurt pentru a folosi inteligența artificială în scopul colectării TVA.


„Deja am identificat ce putem să facem pe termen foarte scurt (…) pentru a folosi inteligenta artificială, ERP-uri, roboti care procesează automat date și le corelează pentru a avea date financiare relevante, pentru a crește colectarea în special de TVA. Estimările sunt între 0,9 și 1% creștere a colectării TVA, folosind instrumente de inteligența artificială”, a declarat Bogdan-Gruia Ivan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde