Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre cum putem combate simptomele asteniei de toamnă

350
Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre cum putem combate simptomele asteniei de toamnă - profesor-1663081160.webp

Articole de la același autor

Prof. Dr. Vlad Ciurea, profesor emerit al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" ne spune de la ce apare astenia de toamnă, care sunt simptomele, dar şi modalitatea prin care putem combate această afecţiune, potrivit Antena3.ro


Atunci când vremea se răceşte, iar zilele se scurtează, unele persoane se pot confrunta cu astenie de toamnă.

Toamna, odată cu scăderea temperaturilor şi cu scăderea orelor de lumină solară, este posibil ca unii dintre noi să simţim oboseală, epuizare, dar şi lipsa poftei de mâncare.


Prof. Dr. Vlad Ciurea: "Dulciurile nu ajută în lupta cu astenia de toamnă"

Prof. Dr. Vlad Ciurea, profesor emerit al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" a explicat, în cadrul unui interviu pentru Digi24, cum apare astenia de toamnă, care sunt simptomele acesteia, dar şi prin ce modalităţi putem combate această afecţiune.

Medicul neurochirurg mai spune că expunerea la lumina solară este indicată, la fel şi ieşirile în aer liber, atunci când simptomele asteniei sunt persistente.

"Ca să învingem această astenie avem nevoie de aer, de apă cât mai curată, de lumină. Când prindem o pată de lumină să ieşim din casă. Să consumăm mâncare cât mai uşoară şi cât mai fiziologică pentru organismul nostru.", a spus medicul.

Ne place să ciugulim câte un dulce atunci când avem stări anxioase, însă medicul neurochirurg nu recomandă consumul de zahăr întrucât simptomele asteniei nu pot fi combătute cu acest ingredient alimentar.

"Se poate învinge această astenie. Dulciurile nu ajută în lupta cu astenia de toamnă. Din contră, zahărul este un drog şi un inamic al corpului din toate punctele de vedere. S-a constatat că în toate perioadele de stres şi burnout, consumul de zahăr creşte. Putem înlocui zahărul cu miere sau să mâncăm fructe pentru că au zahăr suficient pentru organism.

Suplimentele alimentare sunt indicate, pentru că ne aduc suport de vitamina B, D şi A.", a mai recomandat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.083 secunde