Proiecte majore în Constanța: podurile de la Basarabi și Poarta Albă vor fi reabilitate

182

Articole de la același autor

Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunțat că a semnat recent două contracte pentru reabilitarea Podului de la Basarabi (DN3), care tranzitează Dunărea, dar și a Podului de la Poarta Albă (DN22C) care tranzitează Canalul Poarta – Midia – Năvodari, ambele în județul Constanța.



Asociația are la dispoziție 15 luni (dintre care patru luni pentru proiectare și 11 luni pentru execuție) și 40,37 milioane de lei (fără TVA) pentru reabilitarea celor două poduri.

Contractul pentru reabilitarea Podului de la Basarabi (pe DN3) are o valoare de 18,94 milioane de lei (fără TVA), iar contractul pentru reabilitarea podului peste canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari (DN22C) are o valoare de 21,43 milioane de lei (fără TVA).



„Am putut să semnez ambele contracte cu ofertantul desemnat câștigător inițial de CNAIR doar după ce au fost soluționate două contestații la CNSC și o plângere la Curtea de Apel București”, a adăugat șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Podul de la Basarabi (DN3), cu o lungime totală de 233,80 m (inclusiv viaductele), asigură legătura rutieră pe traseul București – Călărași – Constanța și a fost construit în anul 1983, iar podul de la Poarta Albă (DN22C), cu o lungime totală de 213.60 m (inclusiv viaductele), asigură legătura rutieră între Constanța – Medgidia – Cernavodă și a fost construit în anul 1987.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4848 secunde