Proiectul noii Legi a pensiilor va fi aprobat în şedinţa de Guvern de joi

362
Proiectul noii Legi a pensiilor va fi aprobat în şedinţa de Guvern de joi - nmvizdhjyta2nwy2zmflnjewothjyzg0-1699527787.jpg
Proiectul noii Legi a pensiilor va fi aprobat în şedinţa de Guvern de joi, au precizat surse guvernamentale pentru AGERPRES.

Înaintea şedinţei Executivului, care era programată să înceapă la ora 12,00, la Palatul Victoria a avut loc o discuţie între liderii coaliţiei, premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi miniştrii de linie, cu privire la impactul bugetar al aplicării de anul viitor a noii Legi a pensiilor, scrie Agerpres.

Potrivit surselor citate, în urma discuţiilor s-a convenit cu privire la avizul Ministerului Finanţelor pe proiect, urmând ca impactul bugetar să fie cel calculat de Banca Mondială, respectiv 16 miliarde de lei urmare a indexării pensiilor de la 1 ianuarie 2024 şi alte 12 miliarde de lei după recalcularea pensiilor, conform noii legi.

În contextul discuţiilor, premierul Marcel Ciolacu l-a întrebat pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, dacă liberalii se opun proiectului noii legi a pensiilor.

Anterior întâlnirii de la Guvern, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a informat că a cerut o clarificare în privinţa impactului bugetar al proiectului legii pensiilor, care urmează să fie analizat în şedinţa de guvern pe joi, în condiţiile în care cifra avansată de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, de 55,6 miliarde lei este diferită de cea de la Ministerul Finanţelor.

"Este nevoie de o clarificare pentru că aseară a apărut informaţia de la doamna Simona Bucura-Oprescu că impactul este de 55,6 miliarde lei, iar cea de la Ministerul de Finanţe este diferită, motiv pentru care am solicitat să ne clarificăm care este suma reală, pentru că este un impact mare, pe care trebuie să ni-l asumăm cu date concrete şi să avem sustenabilitate pentru această decizie", a afirmat Ciucă, la sediul PNL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2551 secunde