UPDATE Legea Pensiilor a fost adoptată după scandalul dintre PSD și PNL

694
UPDATE Legea Pensiilor a fost adoptată după scandalul dintre PSD și PNL - guvernulromaniei-1699537532.jpg

Articole de la același autor

Legea pensiilor a fost adoptată de Guvern joi după-amiază, după un scandal între PNL și PSD. Ministrul de Finanțe Marcel Boloș ar fi refuzat inițial să-și dea avizul pentru noua lege care crește pensiile românilor, pentru că nu sunt bani, și i-ar fi cerut premierului să găsească soluții, au spus surse politice.

O discuție a avut loc joi dimineață la PNL pe această temă. Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că trebuie clarificat care e suma reală, după ce aseară informații de la Ministerul Muncii arătau un impact bugetar de 55,6 miliarde de lei, mult mai mare față de calculele Ministerului de Finanțe, notează Digi24.

„Impactul e de 3% din PIB, ceea ce e enorm de mult și trebuie să identificăm sursele de finanțare”, a spus Ciucă. Ședința de guvern de joi a fost amânată, iar ministrul Boloș și-a dat în cele din urmă avizul. Premierul Ciolacu a declarat despre Boloș că „așa e el, mai supărăcios”, și i-a trasat o serie de sarcini în debutul ședinței de guvern.

UPDATE 17:20 Proiectul legii pensiilor, care a provocat controverse în Coaliţie, a fost aprobat joi de Executiv.


Știrea inițială: Este scandal în Guvern legat de banii pentru pensii. Ministrul de Finanțe Marcel Boloș ar fi refuzat să-și dea avizul pentru noua lege care crește pensiile românilor, pentru că nu sunt bani, și i-ar fi cerut premierului să găsească soluții, spun surse politice. O discuție a avut loc joi dimineață la PNL pe această temă. Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că trebuie clarificat care e suma reală, după ce aseară informații de la Ministerul Muncii arătau un impact bugetar de 55,6 miliarde de lei, mult mai mare față de calculele Ministerului de Finanțe.

„Impactul e de 3% din PIB, ceea ce e enorm de mult și trebuie să identificăm sursele de finanțare”, a spus Ciucă. Ședința de guvern de joi a fost amânată, iar ministrul Boloș și-a dat în cele din urmă avizul. Premierul Ciolacu a declarat despre Boloș că „așa e el, mai supărăcios”, și i-a trasat o serie de sarcini în debutul ședinței de guvern

Pentru discuțiile au escaladat, ședința Executivului s-a întrerupt până la ora 16,30.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5113 secunde