RADET a găsit soluția. Instalațiile pe orizontală ne pot scădea facturile la întreținere

5407
6

Articole de la același autor

Blocul MF3 de pe strada Mircea cel Bătrân a renunțat de curând la instalațiile pe verticală, în favoarea unei instalații pe orizontală, ce a fost dimensionată pentru toate cele 15 apartamente ale blocului. În acest fel, locatarii speră ca pe viitor să aibă facturi mai mici la întreținere, aceasta fiind eterna problemă cu care se confruntă un segment important al populației. Desigur, la noua centrală se pot conecta și cele zece apartamente ale blocului care au centrale termice, acestea putând opta oricând pentru distribuția pe orizontală. Costurile acestor lucrări pentru un apartament a fost de 3.800 lei. "Dacă s-ar fi conectat la distribuția pe orizontală toate cele 15 apartamente, costurile ar fi fost mai mici", au precizat reprezentanții Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET). În felul acesta, distribuția energiei termice se face cu recirculare la nivelul fiecărui apartament, iar contorizarea este și ea individuală.

Prin aceste modificări, sunt de părere cei de la RADET, li se asigură consumatorilor apa caldă și căldură constănțenilor atunci când au nevoie, la un preț accesibil și, în plus, își pot controla atât confortul, cât și costurile. Pentru ca acest lucru să se realizeze la parametri optimi este nevoie, însă, de două acțiuni: una de creare a concurenței între producătorii de energie termică, iar pe de altă parte, există posibilitatea folosirii unor noi surse de energie, energie care să vină în completare și pe o gamă de prețuri mult mai reduse.

"Obiectivul nostru este ca pe viitor să ajungem la maxim 50 euro pe gigacalorie. Prețul actual este de 419 lei și, prin creșterea prețului la gaze, ne așteptăm să apară modificări de preț la Electrocentrale SA (CET Palas). O altă cale este aceea de a îmbunătăți serviciul de furnizare către consumatori, ori pentru acest lucru este obligatorie modificarea instalațiilor actuale de distribuție pe verticală în instalații cu distribuție pe orizontală, cu contorizare la ușă, acestea având mai multe avantaje considerabile. Dintre acestea amintim: contractare directă a serviciilor cu RADET, aducerea coloanei de recirculație a apei calde până la ultimul nivel, ceea ce implică din punct de vedere al consumatorului menținerea în permanență a temperaturii apei calde la robinet, deci va dispărea acel disconfort, când oamenii așteptau minute în șir să se încălzească apa", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul RADET, Liviu Popa.

Un alt avantaj, susțin reprezentanții RADET, constă în faptul că atunci când într-un bloc există unul sau mai mulți rău-platnici nu vor fi afectați restul locatarilor, existând astfel posibilitatea izolării furnizării energiei termice doar pentru datornici.

Comentează știrea

Ctean
21 iunie 2017
Hoti

Deci se poate , handicapatilor, daca faceati asta de la inceput nu pierdeati clientii dar toti care sau perindat pe la sefie si au luat salariile , babane de altfel,i a durut la basca de investitii pentru interesul populatiei.

Verticalitate pe orizonatala
21 iunie 2017
Eu o am pe verticla ..si nu nu mi se rupe !

Baieti , trage-ti obloanele , va rog ...un pic de decenta !

Dragnea
21 iunie 2017
La pușcărie cu penalii din radet

Cum dracului în toată țara gigacaloria este în jur de 250 ron sau cum este la Navodari 200 ron iar la voi la RADET este 420 ?

costea
21 iunie 2017
Ce sa zic...

Arata foarte bine.. Ma lasi? Asa arata azi o scara "aranjata" de RADET? Aveti autorizati? Ati spart plafonul de 4 ori...plus instalatia de la RDS...plus INterfonul...O sa va cada blocul la cutremur. Si ati notat? CET-ul iti incalzeste apa cu GAZE Naturale. Asa o sa incalzeasca si centrala mea de apartament. Numai ca "telecomanda" o sa fie la mine..nu la Liviu POPA...doamne miluieste

Centralizatoru
21 iunie 2017
Poate-ntr-o alta viata

Ce nu inteleg este de ce au ales o scara "mixta" si nu una care era integral conectata la rajet? "... ce a fost dimensionată pentru toate cele 15 apartamente ale blocului ... Desigur, la noua centrală se pot conecta și cele zece apartamente ale blocului care au centrale termice ... "Dacă s-ar fi conectat la distribuția pe orizontală toate cele 15 apartamente, costurile ar fi fost mai mici" ..." Adica acum sunt conectate la noua centrala si cu tevi pe orizontala doar 5 apartamente, daca 10 din 15 sunt pe centrala proprie?!?

Constantean
22 iunie 2017
numai..

din cauza firmelor care capuseaza RADet e gigacaloria scumpa

Pagina a fost generata in 0.772 secunde