RADET face publică lista constănțenilor debranșați ilegal

4368
17
RADET face publică lista constănțenilor debranșați ilegal - radetfacepublica-1471269752.jpg
În fiecare vară, mii de constănțeni renunță la sistemul centralizat de încălzire în favoarea centralelor termice pe gaz. Unii au așteptat să primească avizele de debranșare de la RADET, în ciuda mormanului de hârtii și documente necesare, alții au ales calea mai ușoară, au tăiat singuri țevile și s-au debranșat ilegal.

Se pare însă că aceștia din urmă vor trebui să intre în lega-litate și vor fi nevoiți să plătească sume consistente pentru decizia lor.

"Aducem la cunoștință tuturor consumatorilor că, în conformitate cu prevederile art. 38 din Legea 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, furnizorul de energie termică este îndreptățit să recupereze de la utilizatorul de energie termică daunele dovedite a fi din vina acestuia", explică directorul general al RADET Constanța, Liviu Popa.

Potrivit acestuia, RADET Constanța va factura și va cere consumatorilor debranșați sau deconectați ilegal de la sistemul centralizat de încălzire contravaloarea prejudiciului creat prin deconectarea neautorizată.

"În perioada următoare, vom face publică lista cu persoanele ale căror apartamente sau imobile au fost deconectate ori debranșate ilegal, urmând să ne adresăm autorităților competente pentru recuperarea prejudiciului creat în urma deconectării sau debranșării ilegale", mai spune șeful RADET Constanța. 

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
lucian
16 august 2016
Debransarea

Radetul este ipocrit,nu te lasa sa pui centrala ,iti da aviz conditionat,dupa care iti ia banii,si nu aproba debransarea .Noi nu taiem tevile ,noi inchidem robinetii de caldura si apa calda.de la intrarea in bloc de unde incepe proprietatea privata.Pe cei rai platnici ii debranseaza,insa cei buni platnici le aduc prejudicii.Rusine! Domnule Popa tehnologia avanseaza ,nu putem sta la sistemul vostru falimentar,numai pt,a va plati voua salariile.

RELU MORCOVELU
16 august 2016
DEBRANSARE

BRAVO LOR ....ABIA ASTEPT SA VA DESFIINTATI...!!!

Un bolsevic sadea,un pesedist de soi...
16 august 2016
E tot cu gandul la "Gazeta de perete"

Executiile astea in public au aparut inca din cele mai vechi timpuri.In Evul Mediu s-a atins perfectiunea.Bolsevicii,ceva mai umani,au inventat gazeta de perete ca mijloc de pedeapsa sau tortura psihica si de ce nu,ca metoda de indreptare cu forta.La gazeta de perete au fost trasi pe roata muncitorii codasi in campul muncii,elevii si studentii slabi la invatatura,soldatii indisciplinati,etc.Putin mai tarziu au venit Asociatiile de proprietari cu restantierii la intretinere,apoi ANAF-ul si azi va trage pe roata chiar RADET-ul.ANAF-ul l-a pus pe cruce si pe Regele Mihai.Au renuntat,ca au fost aproape sa se aleaga cu un proces in instanta.Gazeta de perete este un fel de loc de scuipat vecinii,motiv de barfe,sau mijloc de inspiratie pentru tot felul de infractori.Directorul Liviu Popa o cauta cu lumanarea.Vrea sa fie dat in judecata.Recent,constantenii si-au facut o asociatie indreptata impotriva abuzurilor primariei si investitorilor imobiliari.Domnule director Liviu Popa,ai grija ce-ti doresti ca e posibil sa te tragem si noi in teapa.Executia va fi publica,sa nu-ti faci griji.

Coco
16 august 2016
debransarea

Art.38 din L325/2006 citat de dv.prevede altceva .Prejudiciile pretinse nu sunt in lege . Debransarea ilegala este reglementata de art. 45(b) - sanctiuni: amenda de 500-1000 lei si ATAT ! Metodologia impusa de RADET pt. debransare este ilegala, deoarece depaseste cadrul legii nr. 325/2006 , care la art. 30(2) prevede masurile necesare de indeplinit : 1. Acordul vecinilor 2.Acordul Asociatiei prin Adunarea generala 3.Anuntarea in scris a furnizorului ATAT SI NIMIC MAI MULT.Metodologia RADET prevede completarea unui nr. de 8 anexe , in loc de 2 cat prevede legea. O anexa este un abuz grosolan : petentul sa prezinte situatia suprafetelor radiante ramase nedebransate intocmita de sociatate autorizata , care presupune intrarea in apartamentele locatarilor (!?)

Cetațean
16 august 2016
Debranșat ilegal

Domnul Popa sa aiba grija la legislația cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Amenzile sunt mari.

Dani
16 august 2016
Bei Popa ! Popaaaaa ...

Te mananca tare ? Hai ca te scarpinam ...

m
16 august 2016
mm

De ce trebuie sa facem noi asociatii si sa dam in judecata RADET?Asta trebuie sa o faca asociatiile de proprietari din oras, care ar trebui sa ne reprezinte in fata legii.Dar se pare ca la noi, presedintii de asociatii sunt mana in mana cu RADET cum sunt si ziarele care apara RADET-ul nu cetatenii abuzati de el.Trebuie ca cititorii sa caute legile si sa le arate lumii ca au dreptate.Nu am vazut niciun ziarist sa acuze RADET-ul de nerespectarea legii si abuz in serviciu,ca alte "organe" nici atat nu se autosesizeaza.Toti tac,inclusiv primarul si lasa pe nea popa sa faca ce vrea el,la fel ca si cu cei de la apele romane,cei cu constructiile ilegale etc...Fiecare face ce vrea in orasul asta,nu ce trebuie.Traiasca mafia locala!!

zoro
16 august 2016
dileme

Unde este acordul meu prin care accept ca RADET sa tranziteze casa mea ? Ce costuri plateste RADET catre mine pt faptul ca mi-a umplut casa de tevi ? Cum pot sa-mi recuperez prejudiciul creat de abonatii Radet cu subventie, care desi au subventie mai stranguleaza cate putin robinetul din subsol pt reducere costuri? Cum pot sa-mi recuperez prejudiciul pt faptul ca Radet da drumul tarziu la incalzire iar eu cu centrala mea pe gaz, incalzesc si peretii vecinilor? Transferul de caldura nu se face doar dinspre cei incalziti de Radet spre cei cu gaze, se face si invers ingineru' lu' peste ! Cine ma despagubeste moral si material pt ca la ultimul etaj, apa calda este ca si inexistenta, fara presiune, insa mi se factureaza ca fiind calda ? Cine raspunde pt faptul ca desi am anuntat la asociatie ca nu am presiune mi s-a raspuns in scarba ca nu e treaba administratorului ? Dar treaba lui care e, sa ma jumuleasca pe mine de bani si sa apere RADET ? Dl Popa are impresia ca toti suntem prosti numai el e destept, ne judeca dupa ce reguli interne si-a facut domnia sa in firma. Mai exista si oameni cititi, mai exista si avocati, ne luptam cu voi pana la capat. Unde exista reglementat dreptul RADET de a ma detine captiv, cu monopol, de client ? Piata serviciilor este libera, in ciuda eforturilor supraoenesti ale RADET de a ne speria si tine de musterii ! Cine plateste pt faptul ca sunt privat de dreptul de a-mi alege furnizorii de servicii ? Cum se explica costurile gicacaloriei nesimtite din CTA? Unde este raportul de activitate al d-lui Popa ? In calitate de firma prestatoare de servicii publice trebuie sa dea cu sumsemnatul, ma gandesc ? Si cea mai tare dintre toate, recunoasteti oficial in presa, in repetate randuri ca aveti pierderi si sunteti ineficienti, deci nu va meritati salariile si pretul gicacaloriei, sunteti neperformanti insa insistati cu japca sa ne amenintati, intimidati ca dati cu noi de toti peretii pt ca am plecat din sistem ? Voi sunteti normali ? Deci serviciile voastre lasa de dorit, nu sunteti la inaltimea facturilor pe care le emiteti, insa nu avem voie sa cautam ceva mai bun decat oferiti voi, ca va sare si ne publicati numele ? Aveti bani de procese ? Cele multe, care sunt iminente ?

Ctin
16 august 2016
Destepti

Tovarase cum se face paguba daca tivile inca trec prin casa?nu este la fel daca aveam caloriferele in pozitie dar nu dau drumul la caldura?vi s a urcat la cap.iar publicarea datelor personale este abuziva asa ca pregatiti va sa ne vedem la un proces...poate venim toti din constanta nu de alta doar sa ne cunoastem si sa explici tu de ce noi trebuie sa te lasam sa treci cu tevike pe la mine prin casa!

de la partid
16 august 2016
usor cu pianul pe scari

usor ciu pianul pe scari tovarase ' Popa nu de alta dar vine acu' revizia anuala.tata : las' ca merge asa cu smangleala nu mai merge tata !!!!!!! lumea s-a trezit din somn. ce te faci frate daca nu se mai da subventie la iarna?aoleu inchid astia cet-ul iarna ! eee lasa ca este bine. o sa stati la caldura nu va lasam asa pe strada!!!!!!!!!!cu respect tovarase!!! "succesuri " mari ca toti sunteti la fel

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2347 secunde