RADET ține cu dinții de caloriferele constănțenilor. "Condițiile de debranșare sunt un calvar"

3950
8
RADET ține cu dinții de caloriferele constănțenilor.

Articole de la același autor

Valul de debranșări din ultima perioadă i-a luat prin surprindere pe cei de la con-ducerea Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice și a CET Constanța. Plecările masive din sistem sunt de înțeles având în vedere costul mare al încălzirii, dar și acordarea subvențiilor în funcție de venituri. Așa se face că o mare parte a celor cu venituri peste plafonul de subvenție au ales să facă investiția într-o centrală de apartament, să renunțe la sistemul centralizat și să își reducă factura la încălzire.

Constănțenii sunt însă nemulțumiți de modul în care RADET gestionează situ-ația cererilor de debranșare și acuză chiar că este vorba de abuzuri.

"Să încheiem o dată cu teroarea exercitată de RADET asupra proprietarilor care cer debranșarea. RADET se murdărește la confiscarea unei sume de 160 de lei, taxa pentru analiza dosarului. Dacă se găsește o eroare cât de mică în hârtii este respins dosarul, dar îți confiscă cei 160 de lei", a povestit Corneliu Pârvu, administrator la cinci asociații de proprietari din cartierul Tomis Nord, în cadrul întâlnirii reprezentanților asociațiilor de proprietari cu primarul interimar Decebal Făgădău.

De altfel, pe lista principalelor nemulțumiri ale constănțenilor, îngreunarea debranșărilor a fost cea mai des pomenită. Administratorii de blocuri s-au plâns că trebuie să întocmească o documentație extrem de stufoasă și că reprezentanții RADET se leagă de orice chichiță pentru a respinge solicitările. "Nu ne pot ține cu forța într-un sistem ineficient, atâta vreme cât există alternative mai ieftine de încălzire", a mai spus unul din administratori.

Primarul Făgădău este debranșat de la RADET

Primarul interimar Decebal Făgădău a recunoscut că știe problemele întâmpinate la debranșare, mai ales că el însuși s-a debranșat recent de la RADET și a fost nevoit să urmeze toată procedura.

"Știu cum este pentru că și eu sunt debranșat de la RADET și a trebuit să fac tot dosarul, să fac proiect, să cer aprobări. Condițiile de debranșare sunt un calvar. RADET nu a comunicat cu populația, nu a ținut cont de ce își dorește asociația, practic de cel cu care are contract. Nu este normal așa ceva", a precizat Decebal Făgădău.

Deși momentan vrea să rezolve problema acordării subvențiilor la încălzire, primarul interimar a spus că se va implica în situația de la RADET: "Vom simplifica acest traseu, dar să știți că nu RADET este problema la costul mare al gigacaloriei. Prețul de producție este foarte ridicat, ajungând la două treimi din prețul cu care noi o cumpărăm de la CET. Vom face o analiză pe toate punctele de distribuție și acolo unde

s-au debranșat în majoritate, îi vom ajuta pe cei rămași să se debranșeze de tot, pentru că este clar că acolo se înregistrează o pierdere".

Trebuie redimensionate grupurile de măsură

Ieri a fost ultima zi pentru depunerea completărilor la cererile de debranșare deja înregistrate. Conform prevederilor legale în vigoare, deconectările sau debranșările de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică nu se pot realiza în timpul sezonului de încăl-zire.

Așadar, cei care nu au reușit încă să obțină aprobarea de renunțare la sistemul centralizat de încălzire mai au de așteptat până la primăvară. Începând de astăzi și până la data când va fi furnizată energie termică, asociațiile sunt obligate să redimensioneze gru-purile de măsură a energiei termice ca urmare a deconectărilor realizate în această vară.

Comentează știrea

alex_ct
8 octombrie 2015
RADET

Cei de la RADET trebuie sa se obisnuiasca cu gandul ca tot mai multi constanteni se vor debransa, iar RADET va pierde foarte multi clienti. Daca, pana recent, Constanta era un oras fara gaze, acum se observa cu ochiul liber ca tot mai multe scari de bloc se branseaza la reteaua de gaze, iar langa ferestre apar cosurile centralelor pe gaze. In aceasta situatie, RADET ar trebui: - sa-si reduca activitatea; - sa-si reduca numarul de personal; - sa se reprofileze, eventual chiar sa monteze conducte cu gaze si centrale pe gaz. Cale de intors nu mai este.

ath
8 octombrie 2015
Fagadau,o mireasa virgina

Dubito, ergo cogito...cuget,deci exist ! Fagadau sa nu uite ca exita.Si exista pentru ca la ultimile alegeri Mazare a cugetat sloganul electoral "Un nou CUGET-o gigacalorie mai ieftina".E pe invers dar minciuna a prins la populatie.Noi,canstantenii am ramas doar cu indoiala.Ma indoiesc ca Mazare nu a fost constient cand a mintit si ca minciuna a castigat .Ma indoiesc ca Fagadau e fata mare si nu a stiut ca Mazare a mintit. Ma indoiesc ca Fagadau e sincer azi.Bineinteles ca CET-ul are datorii mari.Bineinteles ca echipa lui Mazare vrea numai cadouri de la statul roman-un CET fara datorii.Statul face cadouri,echipa mea aduce voturi.Aduce voturi la partid,asta e treaba de primar.Asta este Fagadau si doar v-am avertizat.

Costea
8 octombrie 2015
Cum asa!!!!!

Vad ca toti se leaga de faptul ca Radet nu aproba cererile de debransare.Si din aceasta cauza nu s-au debransat cei care si-au montat centrale termice?La anul,in cererile de debransare,in afara de ce se cere acum, se vor cere,analize medicale de sange si coprocultura,cerificatul medical in care sa se arate ca ai cancer,sau sa fii avut cel putin doua operatii,una de urdori si una de matreata.Ce-i cu strabism vor fi eliminati din start. Ce-i care nu au parinti,ei fiin facuti de o matusa,vor primii aprobare de debransare fara sa faca cerere.Ne vedem la anul,in fata radet,cu cererile de debransate completate.

Mikelis
8 octombrie 2015
Vrem dovezi domn' primar

sa ne zica Dnul Fagadau cum s-a debransat legal desi in blocul dansului nu e nimeni debransat din anul 2007 (conf. ordinului 91/2007 alANSCNR ) ? Dumnealui cum i s-a aprobat dosarul si cat a durat ? Si daca stie cat de greu e sa te debransezi de ce nu simplifica procedura de debransare? Oare in subordinea cui e RADET-UL? Ati ghicit, in subordinea Primariei Cta Debransati-va si fara hartii, nu aveti contrat cu RADET!

geta
8 octombrie 2015

Nu aștepta sa se schimbe guvernul, sa creasca dobanzile, sa scada impozitul pe profit sau mai știu eu ce semn clar - ca stau sa rasara zile bune și pentru tine. Invața sa crezi in tine – așa, și nu altfel au facut toți oamenii de succes, barbați sau femei, dintotdeauna. Asta scrie celebrul Colin Turner in cartea "Nascut pentru succes". Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

varza
8 octombrie 2015
kk

Bre perhaitza, zii lu' nea instalatoru' din imagine ca foloseste o cheie prea mare. Cheie franceza n-avea? :))) Iar ati facut poza la intrarea in sediu? Treci nea ilie sa-ti fac poza sa iasa articolu'; punet-i sapca in cap sa nu te vada tanti veta de la 3. Vezi sa nu dai apa in ficus ca ma omoara barbatumiu. Si zambeste nu fii asa trist! pac. gata poza. Te mai chem la prima ninsoare sa dai la lopata, sa sa vada kauflandul in departare.

adevar
8 octombrie 2015
adevar

Romani vor sa -i se da gratuit orce vin la noi in republica sa fure si sa cerseasca.

Daniel
8 octombrie 2015
Adapost pentru viitor!

Adapost pentru viitor! Cea mai buna cale pentru a-ti asigura viitorul este sa faci AZI ceea ce trebuie. Acum ai gasit o oferta senzationala: programul care iti aduce bani ACUM si pe care il poti lasa mostenire urmasilor tai! Totul e simplu si primesti la pachet toate instructiunile de lucru. Poti lucra in timpul liber, cand vrei tu. Trimite-ne acum o cerere de detalii, la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6449 secunde