REACȚII. Scumpirea gigacaloriei le-a dat "foc" constănțenilor!

1828
14
REACȚII. Scumpirea gigacaloriei le-a dat

Articole de la același autor

Numai vremea frumoasă de afară și temperaturile ridicate din termometre îi mai poate face pe constănțeni să uite de scumpirea gigacaloriei. Se bucură că a venit primăvara și nu va mai fi nevoie de prea multă căldură în calorifere, astfel încât să nu resimtă încă prea tare majorarea prețului, votată săptămâna trecută de Consiliul Local Constanța. Mulți speră că până la iarnă se va întâmpla ceva, astfel încât să nu fie nevoiți să plătească tarifele astronomice pentru încălzirea apartamentelor lor. 

Modificarea prețului, aplicată retroactiv și pentru luna februarie 2013, a bulversat și administratorii asociațiilor de proprietari. Unii dintre ei deja afișaseră listele cu plata căldurii pentru luna februarie atunci când a fost scumpită gigacaloria. Așa se face că o parte din constănțeni vor primi în aprilie factura majorată și pentru februarie, și pentru martie. Singura facilitate pe care au primit-o a fost ca diferența respectivă să fie eșalonată la plată pe cinci luni.

"Nu știm ce să le spunem oamenilor!"

"Vin oamenii să ne întrebe cât o să plătească. Sunt supărați și cei care primesc subvenție, dar mai ales cei care nu au deloc subvenție. Sunt familii cu copii care, pentru câțiva lei, nu s-au încadrat pentru subvenție și au plătit săracii sute de lei în fiecare lună. Noi nu prea știm deocamdată ce să le spunem. Așteptăm să vină de la RADET facturile și mai vedem apoi. Oricum, nu este normal să facă la sfârșitul lui martie scumpire pentru luna februarie. Și-au făcut oamenii socoteli, acum nici nu mai știu ce să mai creadă", ne-a declarat președintele unei asociații de proprietari care nu a dorit să-și divulge numele.

Acum mai mult ca oricând a reapărut în atenția constănțenilor nevoia subvenției generalizate pentru plata căldurii. Subiectul este unul delicat, mai ales că numeroase voci susțin că mulți consumatori beneficiază ilegal de subvenție.

"Au făcut tot felul de artificii, nu și-au trecut mașinile pe numele lor sau sunt navigatori care au salarii mari în străinătate, dar aici primesc subvenție. Îi vedem noi, pentru că sunt vecinii noștri, dar cei de la primărie nu știu dacă îi verifică. Noi plătim până la ultimul bănuț din banii noștri munciți pe brânci, iar ei au la jumătate. Ce ar trebui să facem acum, să ne turnăm unii pe alții?", ni s-a adresat Maria S., din Constanța.

Gigacalorie scumpă, subvenție doar la unii

În topul prețului la gigacalorie, municipiul Constanța se situa încă de anul trecut pe locul al treilea, după Mangalia și Târgoviște. Tarife de peste 300 de lei se plătesc însă în multe localități, dar autoritățile locale de acolo au acordat subvenții generalizate, astfel încât toți consumatorii să suporte mai ușor costul încălzirii. La București, Cluj, Timișoara, Sibiu, Iași, Suceava, Vaslui, Botoșani, Arad, Oradea și multe alte orașe, există un preț standard pentru toată populația, diferența fiind suportată din bugetele consiliilor locale.

La Constanța, autoritățile locale exclud această variantă și se plâng că și această scumpire de 5 procente va afecta bugetul, fiind nevoie de fonduri suplimentare. Începând cu 1 februarie 2013, constănțenii racordați la sistemul centralizat de încălzire suportă gigacaloria la prețul de 358,54 de lei. Atenție, însă, scumpirea nu o resimțim numai la căldură, ci și la apa caldă consumată.

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Miruna
1 aprilie 2013
au luat foc :))..constantenii sunt printre cei mai ''rabdatori''si resemati(cittiti masochisti si imbecili) romani din tara

orice ar face clanul mazare et co kustengenienii suporta,strang din'' dinti' si ii voteaza in continuare sau nu vin la vot lasand sa iasa mereu astia 2(si clanul economic finaciar din spatele lor)..sa nu fim naivi ca nu doar mazare si porcusor sunt de vina ci toata camarila lor...si desogur masa de prostimasochisti care ii voteaza de 12 ani

mr.Anaconda
1 aprilie 2013
va plângeți?

Când ar fi trebuit să veniți la vot, uni ați stat acasă iar majoritatea bătrânilor la-ți votat repejor pe Mazăre de frică să nu pierde-ți zahărul și uleiul. Așa că nu vă mai plânge-ți.Toți suferim în egală măsură.

admirator
1 aprilie 2013
pai e bine

ce le face Mazare... poate s-or satura de stinga, basti rosii si alte timpenii... sa mai vina si ei la vot, sa voteze pe altii! In ce-l priveste pe Mazarel, sa-si aduca aminte ca daca nu erau legile astea, era de mult arestat si condamnat. Deci, sa intelegem ca altii trebuie sa respecte legea (mai ales in ce-l priveste) dar el nu trebuie sa se oboseasca sa faca aceste nimicuri? Poate ca o sa dea -si el- de unul care sa nu tina cont de aceste amanunte... Si daca populatia da in clocot, ce mare brinza? iese unu in starada? blocheaza primaria? declara greva generala? fleoshk! urla la asociatii si se pling unii altora...

admirator
1 aprilie 2013
si cum e?

se scumpesc toate ca asa vrea Boc si Basescu? Mai votati prosteste, tovaraseilor si vedeti voi pe dreaci baltatati! Nu v-ati lecuit de "Iliesscu si ai lui"? las' ca va veti lecui! Va lecuiesc ei de nu va vedeti!

roman
1 aprilie 2013
romani

nu va mai plangeti dragi romani,ne meritam soarta cu varf si indesat...suntem cea mai proasta natie care a trait vreodata pe pamant...avem in sange curvaraseala,hotia,pupincurismul si tot ce face dintr-un om sa nu aibe ...coloana vertebrala ! putini romani pot sa se uite in oglinda si sa se priveasca in ochi...fara sa le fie rusine de cea ce au facut ...acestui popor de ... numai unul ca ceausescu ar poate face ...bine !!!

penal-itate
1 aprilie 2013
la cazan

Rade-T-ul bate apa in piua Omitand updating la contracte Manevra aducandu-le profit Asociatiile doar cu buzunarul gaurit.Noi va luam apa de la moara In judecata va chemam asa-ntr-o doara.Venitul lor de zeci de ani e garantat Iarna fiind sezonul cel mai asteptat.S-ar spune ca Rade-T vinde rachiu, Enorm de scumpa-i gigacaloria Pretule,cum sa spun,cam fistichiu.Ramane in picioare smecheria Elaborata de maestri-n subteran Gazul fiind motiv de cearta Atunci cand la Rade-T se poarta Termoficarea scumpa.Erata:Exagerat de bine calculata Sa se incarce zi de zi nota de plata Tot ei sa fie in castig Extrapoland spre noul val de frig! Ce-T-ul se uita azi catre Rade-t Este privirea celui ce ataca Victima sigur sugrumata Avand doar datorii,e mult,e mult...DE PLATA!

cetatean
1 aprilie 2013
liniste

cicocu mic!si suferiti in liniste.nu mai plangeti ca mai sunt patru ani.e prea devreme pentru lacrimi

Mitica
1 aprilie 2013
Batranii nostri!

Pupati-l in.... pe dom primar, votantilor de mazare. Mazare da pachete, da subventie, da bani la cei cu 80 ani.... da...da .Treziti-va oameni buni ca nu le da mazare din buzunarul lui, le da din buzunarul consiliului local, adica din taxele si impozitele noastre.Ce incerc sa conving pe unul altul, cand nu o conving pe soacra-mea de 80 ani.... ca mazare ii da de toate. Astea le-ar fi dat orisicare primar... ba mai mult cred ... ca sa nu mai fie bataie de joc cu cozile....un alt primar le-ar fi adus acasa. Nu pot sa nu zic... vai de mama noastra... si de batranii nostri.. ca nu le mai vine mintea la cap.... deloc.

Mitica
1 aprilie 2013
Automatizare

Apropo... afara sunt 24 grade. Caloriferele ard.. de nu poti sa pui mana pe ele. S-a stricat automatizarea lui RADETUUUUU. Suntem arsi de 2 ori..... odata de iubitul nostru primar cu pretul, si de Radet cu caldura data prosteste cu 25 grade afara. Mi s-a spus de la dispecerat, anul trecut, pentru aceeasi chestie cu caldura de afara..... CE VREI DOMNULE SA MOARA RADET-UL????l

Cititor
1 aprilie 2013
Bataie de joc!

Caldura afara, peste 20 grade si -n apartamente caloriferele sunt fierbinti! Pe banii cui risipa aceasta? Simplu, pe banii nostri!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7128 secunde