Recenzarea populației din ușă în ușă, o nouă metodă de înșelătorie

610
Recenzarea populației din ușă în ușă, o nouă metodă de înșelătorie - recenzie-1654521793.jpg
Sub pretextul recenzării, pot bate la ușă dumneavoastră infractori care vă pot cere buletinul și, fără să știți, vă copiază datele personale. Astfel, vă puteți trezi cu credite imense la bănci pe care nu le-ați solicitat niciodată, potrivit Realitatea.net


A început recensământul la domiciliu, însă trebuie să aveți grijă cui deschideți ușa locuinței, avertizează reprezentanții Institutului Național de Statistică. Nu este nevoie să prezentați niciun document recenzorului care vine la adresa dumneavoastră. O astfel de cerere trebuie să va ridice semne serioase de întrebare cu privire la credibilitatea celui care vrea să vă recenzeze, a avertizat Vladimir Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Național de Statistică.

Recenzorul trebuie să fie însoțit de președintele sau administratorul blocului. 


Acesta trebuie să prezinte legitimația sau să o aibă la vedere.

"Nu cetățenii trebuie să se legitimeze cu un document în fața recenzorului, ci recenzorul trebuie să prezente atât legitimația, cât şi un act de identitate care să coincidă cu datele înregistrate pe legitimație. Nu trebuie prezentat niciun fel de act care să dovedească una dintre afirmațiile pe care le faceți, nici în ceea ce privește identitatea, nici locuință, nici întrebări de natură personală care sunt cuprinse în chestionar, cum ar fi nivelul de studii, zona profesională în care lucrează", a explicat Vladimir Alexandrescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0116 secunde