Reformă instituţională la Inspectoratul de Stat în Construcţii

220
Reformă instituţională la Inspectoratul de Stat în Construcţii - reformainstitutionala-1612466858.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi al QAdministraţiei, Cseke Attila, a anunţat elaborarea unui proiect de act normativ privind reforma instituţională a Inspectoratului de Stat în Construcţii, prin desfiinţarea structurilor intermediare ale acestuia şi reducerea costurilor aferente.

În prezent, ISC are atât aparat central, cât şi inspectorate regionale şi judeţene. O analiză asupra activităţii inspectoratului a relevat, arată ministrul, o suprapunere evidentă a atribuţiilor la nivel central, regional şi judeţean.

„19 atribuţii ale inspectorilor şefi regionali se regăsesc şi în atribuţiile inspectorilor şefi judeţeni, iar 29 de atribuţii ale inspectoratelor şefilor de serviciu regionali se regăsesc şi la nivel judeţean ale aceloraşi posturi. Totodată, registraturile acestor niveluri deservesc acelaşi scop. Întreaga structură arată o dublare a sarcinilor şi o ineficienţă a costurilor. Din aceste considerente este necesară o reformă instituţională privind eliminarea nivelului intermediar, şi păstrarea, pe lângă organismul central, a nivelului care este cel mai aproape de cetăţean, cel judeţean”, a evidenţiat Cseke Attila.

Din analiză a reieşit că ISC avea, la finele anului 2020, un număr total de 397 inspectori, dintre care doar 14 la nivelul regional. Astfel, activitatea de control a fost desfăşurată într-o măsură covârşitoare la nivel judeţean. Totodată, Inspectoratul Regional în Construcţii Sud-Est, de care aparţine şi ISC Constanţa, având atribuţia de control în amenajarea teritoriului, urbanism şi autorizarea construcţiilor, nu are niciun inspector, atribuţiile de control din această regiune fiind deservite exclusiv de inspectorii judeţeni - a atenţionat ministrul.

Proiectul de act normativ va fi supus dezbaterii publice propunerea fiind aceea de a desfiinţa structurile regionale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4898 secunde