Restricţii de trafic de Ziua Națională a României

525
Restricţii de trafic de Ziua Națională a României - x-restrictii-1701262339.PNG

Articole de la același autor

Ca în fiecare an, Ziua Națională a României va fi marcată la malul mării printr-o serie de acțiuni cu caracter militar și civil. Potrivit Primăriei Constanţa, pentru siguranța participanților la acest eveniment, se vor institui mai multe restricții de circulație și măsuri privind ordinea și siguranța publică. Astfel, în data de 30 noiembrie, începând cu ora 18:00, până în data de 1 decembrie, ora 13:00, se va interzice accesul și staționarea autovehiculelor în parcarea aflată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, în parcările aflate pe ambele părți ale străzii Traian, tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu și în parcarea aflată pe strada Termele Romane (tronsonul cuprins între strada Traian și strada Valea Portului).

În ceea ce priveşte aprovizionarea agenților economici, aceasta nu va fi permisă pe 1 decembrie, între orele 8:00-13:00. În aceeaşi zi, dar în intervalul orar 8:00 - 13:00, se restricționează circulația autovehiculelor pe bulevardul Tomis, sectorul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, pe strada Traian (sectorul cuprins între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu) și pe strada Termele Romane (sector cuprins între strada Traian și strada Valea Portului).

Devierea traficului rutier se va realiza prin intermediul polițiștilor rutieri astfel: pentru autovehiculele care circulă pe strada Termele Romane, acestea vor fi direcționate pe strada Valea Portului, către strada Prelungirea Traian; pentru autovehiculele care circulă pe strada Traian, acestea vor fi direcționate către strada Mihai Viteazu; pentru autovehiculele care circulă pe bulevardul Ferdinand, acestea vor fi direcționate pe strada I. G. Duca, respectiv pe strada Mihai Viteazu. Mai departe, pentru autovehiculele care circulă pe strada Mircea cel Bătrân, dinspre Zona Peninsulară, se va restricționa virajul „la stânga” pe bulevardul Ferdinand, fiind dirijate pe direcția „înainte”, iar pentru autovehiculele care circulă pe strada Mihai Viteazu dinspre magazinul „Tomis”, acestea vor fi direcționate pe relația dreapta spre Gara Constanța.

De precizat că restricțiile nu vizează circulația mijloacelor de transport în comun. Acestea vor staționa cel mult 15 minute pe strada Termele Romane, strada Mihai Viteazu și bulevardul Ferdinand, în stațiile special amenajate, pe perioada defilării plutoanelor. Străzile care se intersectează cu bulevardul Tomis, respectiv: strada Tudor Vladimirescu, strada Decebal, strada Dacia, strada Sarmisegetuza, strada Constantin Brătescu, strada Cuza Vodă, strada Dragoș Vodă vor fi închise circulației fie prin amplasarea de elemente de atenționare (conuri reflectorizante, benzi delimitatoare), fie prin respectarea semnelor, semnalelor, indicațiilor polițiștilor implicați în misiune. Tot în data de 30 noiembrie, în intervalul orar 6:00-18:00, se va restricționa un număr de patru locuri de parcare pe bulevardul Tomis (în fața Instituției Prefectului) pentru montarea scenei, iar în perioada 30 noiembrie (ora 18:00), respectiv 1 decembrie (ora 13:00), vor fi restricționate și parcările Primăriei Municipiului Constanța, Prefecturii Județului Constanța și Consiliului Județean Constanța.

Pe 1 Decembrie, în intervalul orar 16:00-18:00, va avea loc retragerea cu torțe pe următorul traseu: Sala Sporturilor - bulevardul Tomis - strada Traian - monumentul Victoriei din Parcul Arheologic. Retragerea cu torțe se va desfășura pe carosabil, cu asigurarea măsurilor de restricționare a circulației rutiere în dinamică pe tot parcursul desfășurării acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3346 secunde