România, la un pas de un nou record în valul de gripă şi viroze

267
România, la un pas de un nou record în valul de gripă şi viroze - aaa6-1674402838.jfif

Articole de la același autor

E posibil ca săptămâna viitoare să atingem un nou record în valul de gripă și viroze, ne avertizează medicii. Dr. Sorin Eşanu, medic Obstetrica Ginecologie la Maternitatea Polizu din București, a vorbit despre metodele de prevenție şi tratament, mai ales în cazul femeilor gravide sau al celor care alăptează, potrivit Antena3


"Primul lucru, la primele semne de simptome respiratorii, în care avem o răceală că o fi gripă, că e COVID, că este virusul sinciţial respirator, femeia gravidă, lăuză, trebuie să se adreseze medicului, pentru că tratamentul cu antivirale există, este disponibil în acest moment, dar trebuie început foarte precoce.


Însă, înainte de toate, să nu uităm de prevenție, pentru că este esențial, mai ales acum, când suntem în plină epidemie de gripă. Încă mai circulă și noul COVID, există și virusul sincițial respirator. Există în acest moment, din nefericire, și cazuri cu dublă infecție sau chiar triplă infecție. Prevenția este esențială.

Primul pas al prevenției este evident vaccinarea. Există vaccin pentru gripă și vaccinul pentru COVID. Inclusiv noua variantă de vaccin a venit și la noi în țară pentru virusul sincițial respirator. Să sperăm că vom avea anul viitor un vaccin care va putea fi administrat și femeilor gravide.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5646 secunde