Rompetrol partener al Festivalului Internațional al Șahului în Școală

34202

Articole recomandate

Rompetrol, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești, susține Festivalul Internațional al Șahului în Școală, un eveniment ce se desfășoară în perioada 3-9 iulie la Palatul Culturii și în Parcul Nichita Stănescu.


Peste 700 de copii, cu vârste cuprinse între 6-12 ani, de pe patru continente - Europa, America de Nord, Asia și Africa, au oportunitatea de a-și demonstra abilitățile strategice în cadrul acestei competiții internaționale de șah. Competiția cuprinde 90 de echipe, formate din 2 fete și 2 băieți, care concurează pentru marele trofeu.


În plus, Festivalul găzduiește și un concurs de șah în aer liber, la care vor participa alți 400 de copii din România.


"Prahova este o comunitate relevantă pentru Rompetrol, cu investiții în zona operațională – în rafinăria Vega și rețeaua de distribuție carburanți, dar și în proiecte pentru comunitate – în Blejoi, Ploiești și nu numai. Copiii sunt beneficiari în multe dintre inițiative noastre de educație pe care le avem în județ, prin parteneriate cu școli și licee, autorități și ONGuri. Evenimentul de la Ploiești promovează atât șahul și educația prin șah, cat și copii jucători pasionați de acest sport al minții, aducându-le recunoaștere și încurajându-le performanța.” – Felix Crudu, director general Rompetrol Rafinare.


Participarea copiilor este gratuită, iar echipa de organizare a pregătit numeroase premii - diplome, medalii, cupe, tricouri, manuale de șah și multe altele.


„Festivalul Internațional al Șahului în Școală de la Ploiești este un pas firesc al întregii campanii Șah în Școală! Rompetrol susține educația, iar sprijinul pentru copiii care își doresc să practice șahul este unul foarte important. Ploiești, Constanța, Timișoara, Sighișoara, Galați, Drobeta Turnu Severin, Satu Mare, Tg Mureș, Iași sunt doar câteva locuri în care șahul are mare succes, iar cei 50.000 de copii care au învățat acest nobil sport în ultimii 3 ani și 41.000 manuale oferite gratuit sunt cifre care arată dimensiunea unei mișcări deja foarte mari! Festivalul de la Ploiești va fi un succes, iar Prahova va fi un pol al șahului în școală, al educației!” – Vlad Ungureanu, organizator eveniment și coordonator al proiectului Șah în Școală la nivel național.
Deși șahul nu este încă o materie inclusă în programul școlar din România, beneficiile acestui sport sunt evidente, ajutând copiii să dezvolte gândirea logică și să aplice aceste abilități în viața de zi cu zi.


Proiectul "Șah în Școală" lansat cu sprijinul Rompetrol în urmă cu 3 ani are deja rezultate notabile la nivel național, peste 2.000 de profesori participanți sau formați instructori de șah, peste 50.000 de copii din mediul rural și urban care au participat la ore de antrenament, alături de alți 23.000 de copii implicați în evenimente și competiții dedicate. În ultimul an, au fost susținute peste 40.000 de ore de șah, iar peste 41.000 de manuale și 8.000 de seturi de șah au fost distribuite gratuit elevilor.












Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6345 secunde