Rompetrol, precizări de ultim moment despre măsura Guvernului de a reduce cu 50 bani/litru preţul carburanţilor

284
Rompetrol, precizări de ultim moment despre măsura Guvernului de a reduce cu 50 bani/litru preţul carburanţilor - 33eef3a5cf79d7642c91e84b54119ccb-1656668812.jpg
Rompetrol Downstream – divizia de retail a Grupului KMG International, se alătură în mod voluntar măsurii propuse de Guvernul României pentru reducerea cu 50 de bani a carburanților comercializați prin benzinăriile din România, măsură ce urmează a se aplica în perioada iulie – septembrie 2022.


În acest sens, reducerea prețurilor este vizibilă pe totemurile stațiilor proprii începând cu data intrării in vigoare a actului normativ – 1 iulie 2022.
 

"Ținând cont că intervalul de timp pentru implementarea măsurii a fost unul foarte scurt, compania depune eforturi susținute pentru ca sistemele informatice să fie actualizate în cel mai scurt timp. În acest moment, atât prețurile carburanților afișate pe totem, cât și prețurile la pompă conțin reducerea de 50 de bani. Pe măsură ce sistemele informatice vor fi actualizate, reducerea de preț va fi evidențiată separat și pe bonurile fiscale aferente vânzărilor.", anunţă compania, într-o informare de presă. 


Rompetrol Downstream a contactat autoritățile de resort încă de miercuri și a solicitat clarificări pentru o mai bună intelegere a modului de implementare a măsurii propuse, în vederea respectării întocmai a prevederilor din Ordonanța de Urgență.

Compania operează pe plan intern o rețea de 1.232 puncte de comercializare carburanți (staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 9 şi 20 metri cubi), din care 172 de benzinării proprii Rompetrol. Pagina a fost generata in 0.5041 secunde