S-au emis peste 1,5 milioane de carduri sociale. Când vor primi voucherele ceilalți beneficiari

551
1
S-au emis peste 1,5 milioane de carduri sociale. Când vor primi voucherele ceilalți beneficiari - card-1657723479.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început la 10 iunie distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care le acordăm o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”. Până în prezent, au fost emise aproximativ 1,6 milioane de carduri, iar pentru săptămâna viitoare se preconizează că va fi depășit pragul de 2 milioane. Reamintim că măsura, una istorică pentru țara noastră, vine în ajutorul unui număr de aproximativ 2,5 milioane de români.


Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împlicuirea și livrarea cardurilor se realizează de către angajații Poștei Române.

„Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Națională Poșta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile, pentru ca aceste carduri pe care încărcăm voucherele să ajungă într-un timp cât mai scurt către oameni”, a transmis ministru Marcel Boloș.

 



Comentează știrea

Timinger Florentina
15 iulie 2022
Mama

Vreau și eu un card pentru copii

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5018 secunde