Deputatul Bogdan Huțucă, de la PNL Constanța: „România va avea suficient gaz în depozite”

447
Deputatul Bogdan Huțucă, de la PNL Constanța: „România va avea suficient gaz în depozite” - bogdanhutuca-1657723288.jpg
Președintele Organizației Județene a PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a declarat că România va avea suficient gaz în depozitele naționale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă.


„În acest moment, depozitele de gaz metan ale țării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că țara noastră a acționat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ținta pentru 1 august este de 46%, iar România a depășit-o încă din prima jumătate a lunii iulie. Suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat.


 Astăzi a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producția internă, trimis în depozitele naționale! Obiectivul stabilit la nivel european este ca, până la 1 noiembrie, depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puțin 80% pline. Menținând ritmul accelerat, vom reuși să atingem acest procent chiar înainte de termen”, a explicat liderul liberalilor din Constanţa, Bogdan Huţucă. Pagina a fost generata in 0.4111 secunde