Salvamar: "Cu marea nu-i de joacă!"

374
Salvamar:

Articole de la același autor

Salvamarii au fost foarte solicitați în acest sezon estival. Nu puține au fost zilele în care marea, extrem de agitată, a generat instituirea codului roșu, dar, cu toate acestea, turiștii s-au aventurat în valuri. Unii au fost recuperați la timp de salvamari, alții n-au fost așa de norocoși… 


"Oamenii nu înțeleg pericolul la care se expun dacă ignoră semnalele noastre. În sudul litoralului, au fost mai multe persoane înecate, iar în Mamaia, am avut foarte multe intervenții la limită. Cu marea nu-i de joacă. Curenții sunt foarte puternici și în două - trei minute te duc în larg câte 80 de metri. De asemenea, avem o mare problemă cu părinții care nu își supraveghează copiii. La fiecare oră, sunt pierduți și găsiți câte 10 copilași. Sunt unii părinți care consideră că, dacă intră în apă cu bărcuța sau cu o saltea gonflabilă, sunt în siguranță. Nu este așa, pentru că salteaua se poate răsturna foarte ușor din cauza valurilor și copii se pot îneca. În ceea ce ne privește, încercăm să facem față la toate solicitările și să intervenim prompt la toate cazurile", a declarat Gabriel Culea, coordonatorul salvamarilor din nordul litoralului. 


"Am avut, vara aceasta, multe zile în care am arborat steagul roșu. Cu vorba și cu fluierul, trebuie să îi ținem pe turiști pe mal. Când valurile sunt foarte mari, nu se poate interveni cu șalupa sau cu caiacul. Intrăm numai cu plute și funii și numai câte trei sau patru", a declarat, la rândul său, Nicolae Coitu, șeful salvamarilor din Costinești. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Eveniment : Capcanele mortale ale Mării Negre
Pagina a fost generata in 0.5972 secunde