Sancţiuni pentru angajatorii care au salariaţi în depozite

130
Sancţiuni pentru angajatorii care au salariaţi în depozite - controalesursateleleu-1643915611.jpg

Articole de la același autor

Pe parcursul lunii trecute, s-a desfășurat, la nivelul întregii ţări, campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul depozite.

Obiectivele acestei campanii au constat în identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor ce se impun pentru determinarea respectării de către angajatori a respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă. Totodată, s-a urmărit dacă angajatorii încheie sau nu contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, dacă le înregistrează contractele în Revisal etc. De asemenea, s-a avut în vedere diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale, precum şi eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare.

Cele mai frecvente neconformități constatate cu ocazia controalelor fac referire la faptul că unii angajatori nu respectă obligaţia de a ţine la locul de muncă evidenţa zilnică a orelor de muncă efectuate de fiecare salariat, cu evidenţierea orei de începere şi de terminare a programului de lucru. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4517 secunde