Săracii, obligați să-și asigure locuințele din ajutorul social

603
Ministerul Muncii nu vrea să-i scutească pe beneficiarii ajutoarelor sociale de la plata asigurării obligatorii a locuințelor. La sfârșitul acestei săptămâni, pe pagina web a ministerului a fost postat un proiect de Hotărâre de Guvern privind modificarea legislației actuale, astfel încât și persoanele care au venit minim garantat să-și asigure casele împo-triva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundațiilor.

Conform proiectului de lege, sumele aferente primelor de asigurare vor fi virate direct de Agenția Națională pentru Prestații Sociale în contul SC Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale SA, pe baza listelor cu beneficiarii de ajutoare sociale.

Banii vor fi însă opriți din ajutoarele sociale, dar astfel încât să nu depășească o treime din valoarea venitului. "În situația în care dreptul la ajutorul social încetează înainte de recuperarea integrală a sumelor reprezentând prima de asigurare, familia și respectiv persoana singură care a beneficiat de ajutorul social are obligația de a achita diferența rămasă în termen de trei luni de la încetarea dreptului", se mai menționează în proiectul legislativ.

Reamintim că prima de asigurare este de 20 de euro/an pentru cei care dețin construcții cu structură de rezistență din lemn, metal sau beton armat, iar pereții exteriori sunt din piatră, cărămidă arsă sau alte materiale care au fost supuse tratamentelor chimice sau termice; în schimb, prima este de 10 euro/an pentru construcțiile ale căror pereți exteriori sunt din cărămidă nearsă sau alte materiale ce nu au fost supuse tratamentului termic.

Potrivit statisticii realizate de Agenția Județeană de Prestații Sociale, la nivelul județului nostru, la începutul verii erau puțin peste 4.200 de beneficiari de ajutoare sociale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2481 secunde