SCANDAL MONSTRU la hotelurile BELVEDERE și AMFITEATRU din Olimp. "Este un dezastru!"

3185
9

Articole de la același autor

Autoritățile statului au continuat săptămâna aceasta seria de controale pe litoral. Echipe mixte, formate din comisari ai Protecției Consumatorilor și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Turism, au verificat, ieri, două hoteluri din stațiunea Olimp. Considerate pe vremuri perle ale litoralului românesc, hotelurile Belvedere și Amfiteatru oferă, în prezent, condiții de cazare de numai două stele. Însă în ultima perioadă au curs reclamațiile turiștilor vizavi de serviciile din aceste două unități. 

Așa se face că în fruntea echipelor de control s-au aflat, ieri, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Marius Alexandru Dunca, și președintele ANT, Mirela Matichescu. Prinși pe picior greșit, angajații hotelului au încercat inițial să oprească verificările spunând că nu este niciun reprezentant din conducere prezent, apoi i-au cerut președintelui ANPC să vorbească cu cineva la telefon. Refuzul acestuia, dar și prezența jurnaliștilor în fața hotelului i-a înfuriat atât de tare, încât au apăsat butonul de panică, pentru a chema firma de pază, apoi au sunat la 112, cerând ajutorul Poliției, pe motiv că le sunt încălcate drepturile turiștilor. E drept, că, dacă până în acel moment turiștii de pe terasă își mâncau liniștiți prânzul, fără ca măcar să fi observat că se întâmplă ceva, în momentul în care a pornit alarma au sărit ca arși, curioși de nervozitatea și strigătele angajaților hotelului. Și atât le-a trebuit, că au început să se plângă de condițiile proaste în care sunt cazați, de mizeria și igrasia din băi și camere, dar și de serviciile proaste. S-au oferit chiar să ne ducă în camere să ne arate ce situație jalnică este, dar cei de la recepție nu le-au dat voie. "Am plătit 1.120 de lei pentru o cameră cu două paturi și pat suplimentar, trei nopți. Am făcut rezervarea pe internet și, când am venit, am cerut să văd camera, dar am fost refuzată, spunând că se face curat. Am plătit, nu mai aveam ce face, dar când am ajuns în cameră era dezastru. O mizerie de nedescris, igrasie, pernele mizerabile. Nu voi mai veni niciodată aici!", ne-a povestit o turistă din București.

Condiții de cămin studențesc

Ceea ce turiștii ne povesteau în recepție, aveau să vadă cu ochii lor comisarii OPC și reprezentanții ANT. "Suntem dezamăgiți de ceea ce am găsit. Este un dezastru. Și nu vorbim despre simplitatea mobilierului ci despre lipsa curățeniei și faptul că este pusă în pericol siguranța consumatorilor. Nu se poate ca cei care administrează această structură să continue să-și bată joc de turiști. De altfel, lipsa de respect și atitudinea față de clienți se reflectă, calitatea slabă a serviciilor se reflectă întotdeauna și în comportamentul reprezentanților unității. Ei au fost agresivi încă de la început. Astfel, este justificată lipsa turiștilor în acest sector al litoralului. Anumiți investitori reușesc să investească, oferă servicii mult mai bune, la prețuri avantajoase, dar au de suferit tocmai din cauza acestui tip de administrator", a declarat Mirela Matichescu, președintele ANT. Pentru toate neregulile depistate, ANT a amendat cele două hoteluri cu câte 50.000 de lei și a retras clasificările de două stele.

De altfel, șeful ANPC susține că nici măcar nu se poate vorbi despre două hoteluri, ci, mai degrabă, despre două cămine studențești. "Aceste condiții nu mai sunt nici de pe vremea când eram studenți. Mai bine scriau la intrare «Cămin studențesc - Vă așteptăm cu drag». Este lipsă de respect față de turiști. Este bătaie de joc și nu se poate să fie trecută cu vederea. Se pune în pericol atât sănătatea, cât și viața consumatorilor. Și nu vorbim doar despre perne murdare, ci despre boilere care în loc de ștecher aveau două fire băgate în priză, despre produse alimentare neetichetate, despre care nu știm de când sunt, dacă sunt expirate sau bune de consum, dacă sunt de pui sau de vită", a spus, indignat, Marius Alexandru Dunca. Fiecare hotel a fost amendat cu suma de 40.000 de lei.

Hotelurile Belvedere și Amfiteatru sunt închiriate de fostul deputat Raj Tunaru, încă din anul 2012.

Comentează știrea

Manuel
14 august 2015
Popor las,conducerea autoritarista

Pe litoral administreaza lucrurile aceiasi cacati care luasera locatiile in gestiune dupa porcaria etichetata drept revolutia din 1989. Niste sefi de cacat nu pot decat sa faca lucrurile de cacat,in plus sa angajeze oameni de cacat si apoi lumea sa acuze primarii sau pe altii care chiar nu au vina,indiferent daca si acei primari sunt de fapt de cacat dar in alte domenii. Mafiile din diverse domenii si zone s-a dezvoltat asa,pentru ca si populatia complet tampita a suportat mereu cu maxima lasitate orice abuz,nu s-a revolotat vizibil si masiv.

Constanțean
14 august 2015
Eforie Nord/ Eforie Sud

Recordul de mizerie este pe faleza cea mică si mai ingustă de lângă plaja din Eforie Nord. Pe lângă gunoaie vechi de ani de zile, acolo a fost improvizată si o toaletă in aer liber cât e faleza de lungă. La Eforie Sud in schimb, este curat peste tot. Au pus si niste bănci foarte comode de-a lungul falezei, cu vedere spre mare. Este foarte frumos. Si copiii au unde să se joace.

Liviu
14 august 2015
oferta munca

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ff
14 august 2015
mmm

Controale au loc doar in sudul litoralului.Presa este complice la aceste controale pentru a abate atentia de la adevarata plaga:evaziunea din Mamaia.In Mamaia nu numai ca ar trebui inchise hoteluri dar sunt si unele care ar trebui daramate.Dar cu un prim ministru care recunoaste public si oficial evaziunea de pe litoral si care a oprit orice control in Mamaia nu avem ce face.Hotii fura si prostii dau bani.

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Craii de curtea veche
15 august 2015
Semianalfabetii ajunsi la GUVERNARE

Cum sa se faca turism cu acesti o fum a Romanieie? Cine i-a autorizat? Unde sunt controalele de la DSV, OPC, samd? Se fac numai la sesizarile turistilor? Au fost pusi POLITIC acesta este raspunsul. Vedeti si aratati turistlor romanilor ce inseamna particulerul care stie ca turistul trebuie respectat, arartati complexul Phoenicia din Mamaia sat, hotel Vega din Mamaia, si apoi mai mai vorbim despre turism . ANT sa faca scoala la cei mai sus mentionati.HABAR NU AU DESPRE TURISM NIMIC INCLUSIV PUPAZA ACEIA CARE IL APLAUDA pe fostul mascarici al Constantei doamna Martin.

ionica
15 august 2015
controalele...

Care semianalfabeti ? Ca si cand ar exista semiplagiatori,semidoctorate sau semipoliticieni ! ANLFABETI ,curat murdar ,din parlament pana-n administratie .

Răspuns la: Semianalfabetii ajunsi la GUVERNARE
Adăugat de : Craii de curtea veche, 15 august 2015
Cum sa se faca turism cu acesti o fum a Romanieie? Cine i-a autorizat? Unde sunt controalele de la DSV, OPC, samd? Se fac numai la sesizarile...
rusine ANAT
15 august 2015
ANAT amendat

Amendat urgent ANAT SI toti atotstiutorii care se cred destepti in turism.Ei trebuiau sa faca controale de ani de zile,nu acum sa vina ANAFul.

DODO
15 august 2015
inca o privatizare cu ?

nu am aflat cine este patronul sau locatorul ( secret ) , ce atuuri a avut de a fost preferat sa primeasca aceasta perla ( fosta ) si poate sapa cineva sa aflam cum s-a facut imparteala acestor hoteluri ,, CINE I_A RECOMANDAT ! ,, nu vad de ce nu se reziliaza contractele iar celor care le-au cumparat sa NU li se dea drept de functionare pina nu este inspectat de cineva autorizat . Dar cred ca daca au lucrat atita timp sigur au fost inspectate in acest timp,ceea ce ma face sa cred ca cineva a inchis ochii la mizeriile astea ( cine ? si cit a costat buna-vointa )

Pagina a fost generata in 0.5185 secunde