SCANDALOS: VIAȚA CHINUITĂ A ORFANILOR CONSTĂNȚENI / Hrăniți mai prost decât maidanezii!

3461
11
SCANDALOS: VIAȚA CHINUITĂ A ORFANILOR CONSTĂNȚENI / Hrăniți mai prost decât maidanezii! - orfan-1349791990.jpg

Articole de la același autor

Nevoia de asistență socială s-a acutizat în ultimii ani, pe fondul crizei economice. Beneficiarii instituționalizați în centrele pentru copii și adulți ale Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-au înmulțit, în timp ce personalul s-a împuținat. Centrele sunt supraaglomerate, personalul este insuficient, iar conducerea DGASPC se luptă zi de zi să le asigure condiții cât mai bune și să le pună ceva pe masă. 


"Suntem aproape de fundul sacului. Pentru anul 2012, am primit mai puțini bani decât anul trecut, cu aproximativ 27 la sută mai puțin decât necesarul nostru pentru a funcționa corespunzător până la finele lui decembrie. Probleme sunt și cu salariații. Din cele 1.488 de posturi câte sunt prevăzute în diagrama instituției, sunt acoperite numai aproape 1.200. Salariații noștri pleacă din cauza salariilor foarte mici, își găsesc în altă parte, iar noi nu putem să facem angajări pentru posturile vacante. Conform legislației, numai la șapte salariați plecați putem face o angajare", a declarat Petre Dinică, directorul executiv al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Potrivit acestuia, instituția are nevoie de aproximativ 8.370.000 de lei pentru a putea încheia anul cu bine.

"Din păcate, avem datorii către furnizori, atât pentru alimente, cât și la utilități. Dacă vor beneficia de bunăvoința lor, vom mai putea funcționa, însă se vor acumula și mai multe datorii", a explicat Petre Dinică.

Trei mese pe zi = 8,3 lei

În prezent, centrele DGASPC adăpostesc peste 2.100 de beneficiari, din care două treimi sunt copii.

"Valoarea alocației de hrană este nemodificată din anul 2008. Cu 8,3 lei trebuie să-i oferi omului trei mese pe zi și o gustare, măcar. Baremul de hrană este mai mic chiar și decât cel pentru persoanele din penitenciare sau pentru câinii din adăposturi. Ce să cumperi de banii ăștia? Nici cartofi nu ne mai permitem. Hai că piureul îl facem cu fulgi, dar în ciorbe sau în alte mâncăruri ce să punem? Noi ne străduim să asigurăm un aspect, un gust și o calitate nutrițională hranei. Nu avem nici condiții de depozitare, pentru a putea achiziționa alimente în cantități mari, la prețuri mai mici", a adăugat directorul DGASPC.

9 lei, alocația de hrană la grădiniță

Cum este posibil ca un copil să fie hrănit cu 8,3 lei o zi întreagă? Petre Dinică spune că mai au noroc din când în când cu unele sponsorizări, mai ales de sărbători, când mai pot să facă economie la alocația de hrană. Valoarea este însă mult sub necesarul nutrițional pentru un copil, mai ales dacă este și bolnav. De exemplu, în creșele constănțene, alocația de hrană pe care trebuie să o plătească părinții pentru cele două mese și gustarea de după-amiază este de șase lei. Însă copilul mănâncă cina acasă și mai primește și ceva dulciuri de la părinți sau de la bunici. În grădinițe, alocația de hrană este chiar de 8 - 9 lei, pentru micul dejun, prânz și gustare. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
10 octombrie 2012
mde...

stipendii din afara vin doar pentru pupincuristii maidanezilor; nu si pentru ONG-uri pentru copii. Iar politicienii nosttri.....

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
10 octombrie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!VA MULTUMESC CA MA HRANITI MAI BINE CA PE UN COPIL ,CA PE UN O M BOLNAV IN SPITAL!HAM HAM!

tot eu
10 octombrie 2012
pret hrana

nu va mai plangeti domnilor , din intamplare chiar stiu cat costa 3 mese pe zi - surpriza doar 6.5 lei ( felul 1 , felul 2 ,salata , desert , un pahar de suc ) si stiti ceva chiar se poate . De unde stiu ? poate va dau si voua pontul cum se face asa ceva si vorbiti cu cei aproximativ 50 de adult si copii care mananca asa ceva in fiecare zi. Asa ca nu va mai plangeti - nu va mai ajunge cat furati - asta este valabil si pentru primarul nostru "radu `droghi `mazare ca doar el da ordinele peste tot

VIOREL
11 octombrie 2012
orfani

pacat ca au aujuns in stare asta cit fura cei d la bucatarii cum sa le ajunga saracuti copilasi cind si pleaca dupa program cu 2 sacosi oare ce are in sacosile alea nesimtitele marila bucatarese ia de la gura de la copilasi aia sa duca la copii lor acasa care se drogheaza sau trage etnobotanice eu unu leasi da afara pe asa hoate

anonim
11 octombrie 2012
centre de plasament

Daca tot se vorbeste de mancarea din plasamente, hai sa dam cartile pe fata si sa spunem cum ca din mancarea acestor copilasi (care si asa e o mancare pe care n-ar manca-o nici cainii- o apa indoita fara pic de gust sau miros sau aspect) mananca si cea mai mare parte din angajati de la infirmieri si ingrijitori la psihologi si sefi de centre, ceea ce nu intra in drepturile sau salarizarea lor. Intradevar, nr de salariati in centre este foarte mic, dar tot e un numar destul de mare de angajati care mananca din mancarea acestor copii. Iar de acele sponsorizari de care se vorbea in articol, n-aveti grija, tot pe mainile angajatilor ajung o mare parte din produse. Copii acesti nu stiu ce gust au portocalele sau bananele sau fructele in general, alimente de baza care le sunt necesare organismului pentru a supravietui, pt ca nu primesc astfel de produse din cauza pretului. Precizez ca am lucrat in sistem 2 ani si am incercat sa fac tot ce s-a putut pt acesti copii, dar din pacate cu o floare nu se face primavara!

Lili B.
11 octombrie 2012
STIREA ESTE FOARTE ADEVARATA

Cei ce nu lucreaza in sistem,vad totul ca pe o aberatie sau ca o minciuna.Ce este scris in reportajul de mai sus este PURUL ADEVAR.Chiar credeti ca noi nu vom fi atacati de persoanele cu dizabilitati daca nu au ce manca???De ce vi se pare asa de usor vazand din afara???Nu fura nimeni,ba din contra cand este cazul mai aducem si noi salariatii dintr-un salariu amarat de 700 lei,si cu familie acasa.In DGASPC-uri tot timpul au fost astfel de probleme(lucrez de 20 ani).Cei de dinafara care vedeti viata roz la astfel de persoane,puteti veni sa suferiti alaturi de ei,cat si de salariati.ESTE CEA MAI GREA SI MAI STRESANTA MUNCA LUCRAND CU ASTFEL DE PERSOANE.UNII CARE STIU NE APRECIAZA,ALTII CARE NU CUNOSC-CRITICA.Asa este romanul....

Răspuns la: primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..
Adăugat de : eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN, 10 octombrie 2012
Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu...
samson
19 octombrie 2012
orfani

dar de ce nu un tittlu : HRANITI MAI PROSTE DECAT PUSCARIASII ??? poate nu stiti ce indemnizatie de hrana au !! ce conditii de 5 stele...sau ma rog, nu vreti sa stiti !!!

anonim
11 mai 2013
angajari

pai domnul Dinica Petre nu poate face mai mult ca de.....banii din sponsorizari sau contracte incheiate"legal" bineinteles se duc la terminarea vilei sale din Cumpana, cu materiale de la casutele care se fac pentru persoanele cu handicap, dar ....surpriza. : nimic nu este ilegal. de ce? pentru ca furtul e cu acte in regula. devize semnate de doamne sef de centre care nu au nici o legatura cu asistenta sociala, dar sunt bune reprezentante in PSD, ca doar asa mai ocupam o functie buna. si apropo...sursa e sigura si adevarata suta la suta. dar cine sa faca ceva? doar sunt stapanii tarii....

EscorteDinRomania.ro
29 martie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Moarte Maidanezilor
3 decembrie 2015
www.maidanezii.blogspot.ro

Maidanezi trebuie exterminati cu ranga de otel si zoofilii educati tot cu ranga din 6 in 6 ore pana se vindeca de zoofilie

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Bătaie pe… locul mortului!
Pagina a fost generata in 0.5593 secunde