Scenariu pentru sezonul estival. Vreți să veniți la mare? Poftiți la testare!

1130
Scenariu pentru sezonul estival. Vreți să veniți la mare? Poftiți la testare! - fotofondscenariiturism-1588698330.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții organizațiilor și asociațiilor din turism, de pe litoral, s-au întâlnit, în cursul zilei de ieri cu prefectul județului Constanța George Niculescu. Aceștia au discutat mai multe scenarii privind reluarea activităților turistice în stațiunile de la malul Mării Negre. Propunerile vor fi transmise către reprezentanții Guvernului și ministerele de resort.

Întâlnirea de ieri a fost găzduită de sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ Constanța, fără accesul publicului. La dezbateri au participat Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turism (FPTR), Nicolae Bucovală – vicepreședintele FPTR, Anca Nedea – director executiv Organizația Patronală Mamaia, Corina Martin - președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Ciprian Constantinescu – unul dintre cei mai importanți investitori din sudul litoralului, Nicu Moroianu – vicepreședinte al FPTR, Gabriel Bălan - președintele Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, Dumitru Filip – președintele comitetului director al Organizației de Management a Destinației Turistice Mangalia și Ilinca Stan.

"Am aflat problemele cu care se confruntă agenții economici din turism în această perioadă și am discutat sub ce formă se pot relua activitățile specifice județului nostru, în perioada următoare, odată cu relaxarea măsurilor, în urma încetării stării de urgență și de alertă, iar gradual sub ce formă se poate redeschide sezonul estival. Din păcate, niciun sector al economiei județene locale nu va rămâne neafectat de pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluții pentru a sprijini agenții economici", a anunțat prefectul George Niculescu.

Acesta a precizat că primii turiști vor veni pe litoral "atunci când ordonanțele militare și reglementările de la nivel central vor permite acest lucru".



Măsuri de relaxare fiscală pentru operatorii din turism


Printre scenariile luate în calcul se conturează în a testa turiștii care vin la mare, pentru depistarea unei eventuale infecții cu SARS-CoV-2. Această testare ar urma să fie făcută la intrarea în stațiunile turistice. "Discutăm despre o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune, să vedem sub ce formă se poate face lucrul acesta. Vorbim despre teste rapide, sunt mai multe variante în discuție. Este un scenariu care a reieșit din discuția de azi. Ar trebui ca, la intrarea în stațiune să existe un medic care să realizeze aceste testări. Se presupune că, dacă un turist a intrat într-o stațiune și nu este purtător de Covid-19, în cazul în care acest test s-ar extinde pentru toate persoanele care intră într-o stațiune, riscul de contractare a virusului va fi foarte restrâns", a explicat prefectul, după întrevederea cu agenții economici.

Deocamdată, nu se știe cum anume vor fi achiziționate testele respective.

"Presupun că va fi un efort comun. Am văzut deschidere din partea reprezentanților agenților economici de a contribui pentru efectuarea acestor testări. Sunt costuri pe care ei și le asumă pentru a putea aduce servicii de calitate și în condiții de siguranță către turiști, care, de asemenea, trebuie compensate de niște măsuri fiscale", a mai spus prefectului județului.

El a vorbit despre posibilitatea introducerii unor posibilități de relaxare fiscală pentru agenții economici din turism, atât la nivel local, cât și la nivel central. În plus, George Niculescu a subliniat că este nevoie ca toate măsurile să se clarifice cât mai curând, astfel încât operatorii din turism să aibă timp să se pregătească pentru primirea turiștilor în condiții de maximă siguranță.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3972 secunde