Școlarii din Constanța vor învăța cum își pot proteja dantura

210
Școlarii din Constanța vor învăța cum își pot proteja dantura - scolarii1-1573160372.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, Crucea Roșie este, din nou, alături de cei mici, cu ocazia lansării campaniei "Primul ajutor pentru dințișor", în care 77.000 de copii din 11 județe, inclusiv Constanța, învață cum să prevină traumatismele dentare. Campania este inclusă în programul școlar "Colgate" și va ajunge, în perioada noiembrie 2019 - februarie 2020, în numeroase clase primare. 
"Stilul de viață influențează semnificativ starea de sănătate a copiilor noștri, iar scopul nostru este să încurajăm comportamente corecte de igienă orală în rândul copiilor, cu implicarea activă a părinților, astfel încât această activitate preventivă să devină o rutină pentru cei mici, dimineața și seara", a declarat dr. Victoria Mihăescu, director Programe, Societatea Națională de Cruce Roșie din România. 


Precizăm că, de 26 de ani, programul școlar "Colgate" le oferă copiilor din România informații despre îngrijirea orală corectă, despre alimentația necariogenă și despre importanța vizitelor periodice la medicul dentist. Întrucât igiena mâinilor este esențială pentru sănătate, școlarii învață când și cum să se spele pe dinți, pornind de la motto-ul "Mă spăl pe mâini înainte să mă spăl pe dinți!". 


Ediția din 2019 adaugă informații noi despre traumatismele dentare în copilărie, lansând campania "Primul ajutor pentru dințișor". Toate acestea se fac pentru că traumatismele dintelui și/sau ale suportului său osos se pot întâlni la orice vârstă la copil și adolescent, producerea lor fiind nu numai accidentală, ci și favorizată de diferite activități. 
Tocmai de aceea, pentru evitarea consecințelor nedorite, este foarte important să se cunoască ceea ce trebuie făcut cât mai curând după producerea traumatismului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5372 secunde