Screening gratuit pentru depistarea cancerului mamar la Spitalul Orășenesc Hârșova

544
Screening gratuit pentru depistarea cancerului mamar la Spitalul Orășenesc Hârșova - screening-1663499803.jpg

Articole de la același autor

Începând de luna aceasta, Spitalul Orășenesc Hârșova a intrat în rețeaua de screening a Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, care implementează programul „ONCOFEM - Fii responsabilă de

sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”. Programul se adresează tuturor femeilor asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi, din județele Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană, femeile care corespund criteriilor din proiect pot face mamografii digitale gratuite, cu dublă citire. Tot ce trebuie să facă este să prezinte un act de identitate în original și copie, fără card de sănătate sau bilet de trimitere de la medicul de familie.

Mamografiile se vor realiza la Spitalul Orășenesc Hârșova, singurul din județul Constanța care a intrat în rețeaua de screening, în baza unei

programări prealabile la numerele de telefon 0758.343.231 sau 0768.510.731, de luni până vineri, între orele 9.00-15.00.

Criteriile pentru a beneficia de testare în cadrul programului „ONCOFEM” sunt următoarele: vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi; fără diagnostic confirmat de cancer mamar; fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar; nu au făcut mamografie în ultimul an; au adresa în buletin în unul din cele 12 județe vizate de proiect.

Potrivit specialiştilor, screening-ul cancerului de sân reprezintă testarea periodică, la intervale regulate, a tuturor femeilor din grupa de vârstă la risc (50-69 de ani neîmpliniți) pentru a detecta prezența cancerului. Deși screeningul cancerului de sân nu poate preveni apariția acestuia, poate ajuta la depistarea precoce a bolii și astfel este mai ușor de tratat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1348 secunde