Societatea „Drumuri Județene Constanța”, la raport după episodul de iarnă de săptămâna trecută

38
Societatea „Drumuri Județene Constanța”, la raport după episodul de iarnă de săptămâna trecută - drumuri-judetene-2-1704819879.jpg

Articole de la același autor

Societatea „Drumuri Județene Constanța” S.A. are pregătite pentru iarna 2023- 2024 un stoc de: 16.000 de tone de material antiderapant şi 52.000 de litri de combustibil precum şi peste 100 de mașini și utilaje gata să intervină pe drumurile județene constănțene. Acestea au fost verificate și reparate.

„Am activat serviciul de permanență pentru preluarea mesajelor și o bună coordonare între sediul central, secțiile și carierele (de sprijin) ale companiei din cauza avertizările meteorologice privind codul roșu de vreme severă în județul Constanța. La Dispeceratul companiei au putut fi semnalate și problemele apărute pe drumurile județene constănțene iar cetățenii s-au putut interesa și asupra stării și funcționalității drumurilor la numărul de telefon 0241 630 696. Începând cu noaptea de 25 – 26 noiembrie 2023 angajații DJCT au mers în patrulare pentru a îndepărta eventualele efecte ale vremii severe (înainte de a ninge). Odată cu instalarea ninsorii și a viscolului am intervenit pe toate tronsoanele de drum județean. S-a muncit intens pentru păstrarea drumurilor județene constănțene deschise traficului rutier. Atunci când condițiile meteorologice nu au mai permis am dispus închiderea arterelor județene traficului rutier. De la ora 04.00 angajații companiei au reluat activitatea pe drumurile județene constănțene. S-a îndepărtat zăpada care, în unele locuri, a depășit 2 metri înălțime, și s-a acționat cu material antiderapant”, a spus directorul Societatea „Drumuri Județene Constanța” S.A, Răzvan Zagon.

El a mai precizat că a comunicat în permanență atât cu oamenii din teritoriu, a făcut permanent apel la cetățeni (pe rețelele de socializare și cu sprijinul mass-media) să nu plece la drum. Din păcate, multe persoane nu au ascultat și s-au aventurat la drum în ciuda apelurilor.

„Numărul celor blocați în nămeți a crescut de la oră la oră. Prin numărul unic de urgență 112 erau raportate duminică, 26 noiembrie: la ora 08.00- 11 vehicule înzăpezite; până la ora 12.00 au mai solicitat ajutorul fiind înzăpezite alte 51de vehicule; la ora 16.00 s-au adăugat alte 33; până la ora 20.00 alte 18 vehicule; în intervalul orar 21.00 – 03.42 au sunat alți 6 șoferi care au rămas înzăpeziți, aceasta în condițiile în care codul roșu de vreme severă era instituit de aproape 24 de ore. Numai în perioada 26 – 27 noiembrie, în intervalul orar 05:04/26 noiembrie – 03:42/27 noiembrie au fost deszăpezite, în urma apelurilor la 112, un număr de 63 de autoturisme printre care și o ambulanță cu pacient pe cod roșu, o ambulanță cu transport oxigen pentru spitalul Negru Vodă, o cisternă încărcată, 4 microbuze, 5 dube cu pâine, un autocar. Toate acestea totalizează un număr de 124 de persoane (printre care o gravidă în travaliu, o persoană accidentată grav, 9 minori).

Pe lângă apelurile la 112 la dispeceratul companiei au fost mai multe solicitări în urma cărora s-a acționat pentru salvarea a 15 persoane înzăpezite pe DJ 392, 3 autoturisme cu 15 persoane pe DJ 226 A, o dubă pâine cu 3 persoane pe DJ 308, 13 persoane pe DJ 228, 6 autoturisme cu 7 persoane pe DJ 224, însoțire ambulanță pe DJ 222 Medgidia – Peștera, 3 camioane cu 3 șoferi pe DJ 228, 3 autoturisme pe DJ 224. Cei care nu au respectat îndemnurile noastre aveau mașinile neechipate pentru iarnă, mulți dintre ei având cauciucuri de vară. Mai mult, starea pasagerilor, în multe cazuri, a fost una delicată, oamenii fiind îmbrăcați neadecvat pentru vremea de afară, cu geci subțiri, pantofi, etc. Din păcate, au existat cazuri în care vehiculele au blocat calea carosabilă făcând aproape imposibilă intervenția angajaților DJCT: au fost tiruri și autobuze dispuse de-a latul drumului. PRIORITATEA NOASTRĂ A FOST SALVAREA DE VIEȚI OMENEȘTI!

Mulți din cei surprinși de vijelie au ales să-și lase mașinile pe carosabil, fapt ce a îngreunat și limitat acțiunea de deszăpezire.

În timpul acțiunii de deszăpezire oamenii de la DJCT au mai găsit și salvat alte 30 de persoane rămase înzăpezite”, a mai transmis directorul Societatea „Drumuri Județene Constanța” S.A, Răzvan Zagon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3566 secunde