Spectacol inedit la Constanța! "Motostivuitoristul în arenă"

786
Spectacol inedit la Constanța!
Organizația Patronală pentru Dezvoltare Portuară și partenerii săi vă invită la un eveniment în premieră națională: sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 10.00, pe platforma exterioară a centrului comercial de pe bulevardul Aurel Vlaicu, va avea loc prima ediție a evenimentului denumit „Motostivuitoristul în arenă”.


Este o competiție inovativă, prin care se urmărește atât aducerea în lumina reflectoarelor a profesiilor și activităților specifice mediului portuar, cât și susținerea spiritului antreprenorial.


Vor participa 25 de motostivuitoriști din Portul Constanța, care se vor întrece în 4 probe de îndemânare, una dintre ele constând în ridicarea unei monede de 50 de bani și introducerea ei într-o sticlă.


Deși ocupaţia de motostivuitorist presupune exploatarea vehiculelor pentru transportul mărfurilor paletizate, în această vară motostivuitoriștii transformă performanța în spectacol, iar constănțenii sunt invitați să vadă, în spatele unor clasificări rigide și industriale, un show unic.


Nu este uitată nici latura economică a evenimentului: prin prezentarea meseriei de motostivuitorist, organizatorii speră să atragă tinerii, și nu numai, să se specializeze în această nișă și să acopere, astfel, lipsa forței de muncă în domeniu.


„Constanța și locuitorii orașului au două obiective principale: Cazinoul și Portul Constanța, de care a auzit toată România și toată Europa. Din punctul ăsta de vedere, fiind o asociație patronală din cadrul Portului Constanța, știind că Portul Constanța efectiv este deprofesionalizat și nu găsești oameni care să vină, cu toate că salariile sunt extraordinar de atractive pe platforma portuară, ne-am gândit să facem an de an acest eveniment de măestrie în mânuirea stivuitorului. Pentru că nu poți să ai un port, nu poți să descarci o navă, nu poți să încarci o navă, vagon, camion, orice, fără un stivuitor. Iar la ora asta Portul Constanța este în nevoie de stivuitoriști. 


Pentru asta ne-am gândit în primul rând să vedem măestria stivuitoristului ce lucrează pe platforma portuară, acest prim eveniment fiind dedicat celor de pe platforma portuară, urmând ca edițiile viitoare să fie deschise tuturor firmelor ce au stivuitoriști – sunt exemple de mega-magazine și mega-depozite care folosesc aceste minunate utilaje. Ne-am gândit că este vară și este păcat să nu se bucure constănțeanul de ceva inedit, ceva ce nu s-a mai făcut, nu în Constanța, nu s-a făcut în România.


Vor fi patru probe inedite. Cine se gândește la un stivuitor se gândește doar la faptul că, nu știu, își mai face o casă și ia un palet de BCA, îl descarcă din camion… Ei, aici veți vedea ceva deosebit, veți vedea artă și măestrie, veți vedea cum cu acest utilaj se pot face mult mai multe”, a declarat Anton Antoniadis, președintele Romanian Ports Development.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9667 secunde