Sprijin pentru cetăţenii ucraineni care au probleme de sănătate

208
1
Sprijin pentru cetăţenii ucraineni care au probleme de sănătate - xajutor-1665402687.jpg

Articole de la același autor

Fundația „Baylor” Marea Neagră s-a mobilizat încă din fazele timpurii ale conflictului de la granița României şi cu ajutorul donatorilor de la „Texas Children’s Global Health”, au venit mereu în sprijinul ucrainenilor cu probleme de sănătate, care locuiesc acum în Constanța. Astfel, persoanele care s-au stabilit în oraşul de la malul mării și care au solicitat sprijin temporar pe teritoriul României pot beneficia de serviciile integrate pe care Fundația „Baylor” Marea Neagră și Centrul pentru Resurse Civice le oferă în cadrul unui nou parteneriat, încheiat recent.

Astfel, organizațiile partenere își vor promova reciproc serviciile în rândul beneficiarilor direcți. Se va formula, astfel, un răspuns eficient la nevoile de servicii de sănătate, de navigare a persoanelor cu statut de refugiat în sistemul de sănătate local, traducere față în față sau telefonic pe parcursul consultațiilor, medicamente de primă necesitate, orientare culturală, cursuri de formare profesională și limbă română, consiliere juridică, psihologică și asistență materială pentru cei aflați în dificultate. „Ne așteptăm ca parteneriatul nostru să contribuie la bunăstarea persoanelor care au ales Constanța atunci când au solicitat sprijin temporar din partea statului”, a precizat directorul de programe al fundației, Mihaela Bogdan. La rândul său, președintele Centrului pentru Resurse Civice, Cosmin Bârzan a declarat următoarele: „Atunci când două organizații cu experiență substanțială își conjugă efortul pentru o cauză umanitară, comunitatea are doar de câștigat, Parteneriatul nostru contribuie semnificativ la asistența umanitară acordată persoanelor strămutate din Ucraina, care locuiesc în județul Constanța”.

Comentează știrea

C-tin
10 octombrie 2022
Erorile neamului vanzator

Sa se ducă la Zelinski și la nemți, polonezi (caci sunt nemulțumiți lor - lesii bătuți de Ștefan cel Mare) și americani (sa-i trateze pfrizerul) !!!

Pagina a fost generata in 0.3217 secunde