Stimulente educaționale sub formă de tichete sociale pentru grădiniță

357
Stimulente educaționale sub formă de tichete sociale pentru grădiniță - x-stimulente-1705653379.jpg

Articole de la același autor

Pentru a stimula părinții din familiile nevoiașe să își aducă micuții la grădiniță, a fost instituit, de curând, stimulentul educaţional sub formă de tichete sociale. Potrivit Primăriei Constanța, aceste tichete se acordă copiilor care frecventează cursurile învăţământului preşcolar şi care provin din familii defavorizate beneficiare de venit minim de incluziune sau copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depăşesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea venitului minim de incluziune.

„Acordarea stimulentelor educaţionale este condiţionată de frecvenţa regulată la grădiniţă a copiilor din familiile beneficiare ale stimulentului.

Tichetele sociale pentru grădiniţă se acordă lunar, în perioada unui an şcolar (septembrie-iunie), dacă familia şi copilul îndeplinesc condiţiile de acordare și reprezintă un sprijin real, având în vedere faptul că acordarea acestuia stimulează frecventarea zilnică a cursurilor preșcolare, un element cheie în dezvoltarea copiilor. Valoarea unui tichet social de grădiniță este de 120 lei și poate fi utilizat doar pentru achiziționarea produselor necesare preșcolarilor: produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și articole școlare”, au precizat reprezentanţii municipalităţii. Menţionăm că, în anul 2023, Direcția Generală şi de Asistență Socială Constanța a avut 14 beneficiari, pentru care au fost distribuite 77 de tichete sociale. În prezent, în evidența instituției sunt 12 beneficiari ai stimulentului educațional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5462 secunde