Stresul părinților afectează foarte mult copiii, pe termen lung

303
Stresul părinților afectează foarte mult copiii, pe termen lung - adobestock61340346jackf3-1691055891.jpeg

Articole de la același autor

Ritmul alert al vieții provoacă, de multe ori, situații neplăcute și apariția unor factori de stres. Prin urmare, problemele de la serviciu, lipsurile sau grijile de zi cu zi pot genera situații greu de gestionat care îi pot afecta și pe cei mici.

Conform specialiștilor, copiii pot fi foarte afectați psihic de stresul din cadrul familiei, deși părinții nu observă mereu. Chiar dacă efectele de moment sunt trecute cu vederea, acestea pot cauza probleme în viitor, lăsând amprente în comportamentul copiilor.

Psihologii susțin că există o mulțime de factori generatori de stres care pot apărea într-o familie. Cel mai important este, susțin specialiștii, ca situațiile să fie gestionate corect de către adulți, pentru ca stresul să nu fie preluat și de copii. Cei mici nevoie de un mediu liniștit pentru a crește corect.

„Stresul face parte din viața noastră de zi cu zi. Este răspunsul corpului la orice formă de posibilă amenințare, fie reală sau imaginară. Ne raportăm la stres ca la un factor capabil să provoace o stare de tensiune și o reacție de alarmă la nivelul organismului. Astfel, acesta declanșează reacția de tipul luptă sau fugi. Stresul, dacă este de durată, poate fi cauza mai multor probleme de sănătate. Emoțiile intense pot declanșa reacții somatice. Stresul este molipsitor, este important să știm acest lucru. În momentul în care părinții sunt stresați, automat și copiii sunt la fel, iar dezvoltarea acestora are de suferit”, explică în acest sens Mădălina Nistor, psiholog clinician.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4496 secunde