Sute de constănțeni ajung la spital mușcați de maidanezi. Cine este de vină?

1213
11
Sute de constănțeni ajung la spital mușcați de maidanezi. Cine este de vină? - fotofondmaidanezi-1430757051.jpg

Articole de la același autor

Maidanezii încă mai fac legea în municipiul Constanța. Deși autoritățile încearcă să-i strângă de pe străzi și maidane, câinii fără stăpân par că se înmulțesc necontrolat și sunt deosebit de agresivi.


Reprezentanții Serviciului de Ecarisaj spun că este și vina constănțenilor, care îi hrănesc, îi țin pe lângă blocuri sau îi iau de la Biobază și apoi îi abandonează în locuri publice.


Cert este că lunar, sute de persoane ajung la spital cu răni cauzate de câinii fără stăpân. Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis, numai în primul trimes-tru al anului în curs, au fost consultate 267 de persoane cu plăgi mușcate. "Am primit foarte multe persoane cu mușcături, cărora le-a fost administrat vaccinul antirabic. În anul 2014, am avut, în total, 1.763 de astfel de pacienți", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Stela Halichidis. În realitate, însă, sunt mult mai mulți cei care au căzut victime colților câinilor vagabonzi, unii neprezentându-se la spital.


Haite periculoase, în jurul blocurilor
"De ceva timp, o haită de 13 - 14 câini stă, zi și noapte, pe un teren viran din apropierea blocului nostru, în cartierul Inel II. Inițial nu erau agresivi, dar au început să iasă 


din zona lor și să se apropie de tomberoane sau chiar de scările blocului, probabil în căutare de hrană, mai ales că pe acolo mai aruncă vecinii noștri binevoitori resturi de mâncare. Zilele trecute au atacat un adolescent care mergea vorbind la telefon și râdea zgomotos. S-or fi speriat de el, nu știu ce s-a întâmplat, că într-o fracțiune de secundă, s-au și înfipt în pantalonii lui. Nici măcar nu a observat că este atacat. Șansa lui au fost doi bătrâni care lucrau în grădină și care au sărit cu cazmaua la câini", ne-a povestit Marian Chivu, din Constanța.


Cum chemați hingherii
Două echipaje ale Ecarisajului răspund la sesizările constănțenilor și fac razii zilnic în diferite cartiere. Dacă doriți să faceți o sesizare către Serviciul de Ecarisaj al Primăriei, trebuie să sunați la Dispeceratul Primăriei Constanța, la numărul de telefon 0241/55.00.55. Termenul legal de rezolvare a unei reclamații este de 30 de zile lucrătoare, dar de obicei, se intervine mult mai repede. Programul cu publicul al Biobazei Constanța este de luni până vineri, între orele 12,00 și 16,00, iar repre-zentanții pot fi contactați la numărul de telefon 0729/44.05.06.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
CRISTI
5 mai 2015
OARE CINE?

OARE CINE? ADMINISTRATIA LOCALA OARE? LI SE RUPE LA ASTIA CA EXISTA CAINI......SA II MAI PUPE IN POPOU CEI CARE PISA OCHII SA NU FIE STRANSII CAINII......IDIOTI TI MAI MULT LA O JAVRA HOINARA.NENE DAR DACA AR MUSCA-O PE MASA FISA AMANTA AR MAI BOI ASA OCHII SA LASAM CAINII SA NE MUSTE?

antiprimitivism
5 mai 2015
rusine administratiei

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi ,se vede cu ochiul liber inmultirea hoardelor de caini vagabonzi care nu ezita sa atace pe oricine atunci cand sunt flamande,2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelor ,scandalurilor nocturne,in schimb avem impanzirea orasului cu sute de carciumi, bodegi, spelunci si cluburi in care se practica non-stop prostitutia si ipsa oricarei sigurante pe strazile si trotuarele orasului si in cartiere, in special noaptea cand cohortele de infractori si de interlopi ataca nefericitii aflati in calea lor3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri,..sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca

catalin
5 mai 2015
Angajare imediata !!!!!!

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

,,,
5 mai 2015
iubitori''

nu imi vine sa cred ce citesc ,intr o tara civilizata exista asa de multi oameni inculti ,ii doare mai mult de ciini decit de copii care sint terorizati de maidanezi ,nu am sa uit niciodata cind eram copil ce frica imi era sa ma duc la chiosc din cauza ciinilor ,otravitii , daca copilul meu ar fi fost muscat as da primaria,statul in judecata ,ei sint responsabili de maidanezi , copilul meu a fost muscat de catelul unei vecine pe propietatea mea in alta tara si am i am dat in judecata ,simplu si am cistigat binenteles ,iubitorii de javre nu va deranjati cu "jigniri "ca nu ma intereseaza,GOODBYE

constantin
5 mai 2015
cainii fara stapan

Concetateni, va chem sa actionati prin toate mijloacele ca problema cainilor fara stapan sa fie rezolvata acum, nu la vara, nu la toamna, nu la anul. Sub presiunea alegerilor viitoare, alesii nostri vor fi fortati sa ia o decizie cu care sa poata privi mandri in ochii electoratului scarbit de prezenta cainilor vagabonzi pe domeniul public. Daca pierdem aceasta ocazie, problema va fi uitata, cel putin pana la o alta sesiune de alegeri

gogu
5 mai 2015
Gogosi umplute!

Imbecilități marca CL! Cât vă plătește popescu&co să scrieti săptămânal porcăriile astea? "Sutele alea de constănțeni" pe unde-or fi înregistrați că eu nu-i găsesc prin registrele de "mușcați"! Ca să nu mai zic nimic de analfabetii comentatori sfâșiati doar de caninii Prostiei!

gogule
5 mai 2015
luate-ar maidanezii la ula

sa lingi bijboasca olgutei la micul dejun.

Angela
5 mai 2015
Sunt inregistrati la spital

La spitalul de infectioase este garda antirabic. Iti spune asta ceva? Stii cate injectii tb sa faci daca te-a muscat un maidanez? vreo 6 (1 antitetanos + 5 antirabic) ... Din proprie experienta ... aproape tot timpul este cineva acolo la usa ... Si da, sunt inregistrati tocmai pentru a se monitoriza efectuarea tratamentului.

Răspuns la: Gogosi umplute!
Adăugat de : gogu, 5 mai 2015
Imbecilități marca CL! Cât vă plătește popescu&co să scrieti săptămânal porcăriile astea? "Sutele alea de constănțeni" pe unde-or fi...
cinevacucreier
7 mai 2015
a musca sau a fi muscat... asta e intrebarea

Locuiesc in cartierul Faleza Nord. Am fost fugarita de doua ori de HAITE de caini si abia am scapat de a fi muscata, o data intrand in propria scara de bloc, alta data intrand intr-una vecina, odata cu altcineva. Problematica acestei teme este deosebit de complexa. Fac parte dintr-un grup care a investigat terenul. Am fost la spital, la biobaza si la primarie. In primul rand, primaria nu da doi bani pe cetateni, ci doar pe furt. Biobaza, declarata ca ar avea o capacitate de 2000 de caini, are spatiu cat pentru MAXIM 20 si este inconjurata ea insasi de maidanezi. Hingherii, saracii, care acum vreo doi ani faceau razii dese, cel putin in FZN, nu pot sa isi faca treaba ca lumea, pentru ca se gasesc toate babele si toti mosii care efectiv iau cainii pe care ii hranesc si ii urca pe acoperis. Dovada faptului ca pe edil il doare in cot: nu exista sanctiuni pentru asta. Mai mult decat atat, se gasesc toti ecologistii ipocriti si dementi care sa complice puzzle-lul mai mult decat era deja. Sa ii vad eu ca isi arunca plozii in falcile javrelor, apoi mai stam la discutii.

Fara Maidanezi
2 iunie 2015
www.maidaneziii.wordpress.com

Vinovata este primaria ca nu-i aduna si zoofilii fanatici si retardati care se opun eutanasierii maidanezilor .

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2336 secunde