"Boala mâinilor murdare" face ravagii printre constănțeni

160

Articole de la același autor

Deși sezonul estival este abia la început, zeci de constănțeni au ajuns pe patul de spital din cauza lipsei de igienă. Acest lucru face ca, în fiecare săptămână, la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase, să se prezinte bolnavi de diferite vârste, care fie au mâncat din locuri neautorizate, fie nu au spălat sau pregătit corespunzător alimentele consumate.

"În fiecare vară, Spitalul de Boli Infecțioase atrage atenția populației asupra riscurilor la care se supune când vine vorba de igiena personală și a alimentelor pe care le consumă.

Trebuie menționat că, începând de anul acesta, potrivit noilor protocoale, numai pacienții care au nevoie de monitorizare permanentă și tratament intra-spitalicesc mai pot rămâne internați.

Restul - cei care au ajuns la camera de gardă cu simptome specifice unei boli infecțioase datorate acestor factori - vor primi scrisoare medicală și vor fi tratați în ambulatoriu sau de către medicii de familie", a explicat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

În ciuda avertismentelor date de medici, la unitatea sanitară s-au prezentat, în ultima săptămână, peste 100 de pacienți, dintre care 45 au rămas sub supraveghere medicală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0025 secunde