Sute de muncitori asiatici, abandonați pe Aeroportul Otopeni. Firmele de recrutare din țările de origine, le-au luat banii și au dispărut

300
Sute de muncitori asiatici, abandonați pe Aeroportul Otopeni. Firmele de recrutare din țările de origine, le-au luat banii și au dispărut - otlknta3otazmgvhmtnlzgmxnzflm2y3-1684417510.jpg

Articole de la același autor

Sute de muncitori asiatici sunt abandonați pe Aeroportul Otopeni, după ce au plătit sume exorbitante unor agenții de recrutare din țara de origine care în realitate nu există.


Este un fenomen de-a dreptul îngrijorător, supus atenției publice de către Patronatul Importatorilor de Forță de Muncă din România. O situație care a luat amploare și în care un număr din ce în ce mai mare de muncitori străini sunt victime ale unei crude înșelătorii, în urma căreia sute de oamenii sunt pur și simplu abandonați în aeroport, fără a mai fi revendicați de vreo agenție sau vreun angajator, potrivit Adevărul.ro.


“Au fost cazuri în care au fost peste 30 de persoane rămase în aeroport, într-o singură zi. Fiind conectat la acest domeniu de activitate și la întreg procesul de aducere a forței de muncă, pot spune că principala cauză o reprezintă avizele de muncă obținute de firmele înființate de cetățenii străini. Vorbim aici despre cetățeni din Pakistan, India, Bangladesh și care în spatele acestor avize nu au locuri reale de muncă, ci doar un mecanism de aducere a cetățenilor în țară. Este doar o unealtă în scop de imigrare și implicit trafic de persoane. Vin în România și înființează o firmă. Cu firma respectivă depun la Inspectoratul General de Imigrări solicitări pentru avize de muncă, primesc aceste avize de muncă, apoi depun actele la consulat, în țara respectivă. Oamenii se prezintă la interviu, au dosarul făcut și obțin viza. Însă când ajung în țară, ei de fapt constată că nu au unde să vină, pentru că angajatorul este de fapt o firmă de apartament, care nu are niciun contract pentru vreun loc de muncă. Ajung astfel în aeroport și rămân acolo”, a declarat Romulus Badea, vicepreședintele Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă.


Pe această cale Patronatul semnalează aceste fraude și sfătuiește companiile românești care sunt abordate de aceste firme înființate și coordonate de cetățenii străini să fie foarte atente înainte de a accepta asemenea colaborări, pentru că ar putea fi involuntar implicate în cazuri trafic de persoane.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9897 secunde