Poliția Română lansează programul „Ora de educație rutieră la liceu”

3271
Poliția Română lansează programul „Ora de educație rutieră la liceu” - orade-1683738361.jpg

Articole de la același autor

3.000 de elevi vor învăța comportamentul responsabil în trafic cu sprijinul Poliției Române care demarează programul „Ora de educație rutieră la liceu”.


„28% dintre accidentele grave din 2022 au fost cauzate de şoferi cu mai puţin de un an de experienţă. 3.000 de elevi, din 15 licee din Bucureşti şi din ţară, vor fi pregătiţi prin cursuri interactive cu privire la siguranţa rutieră, prin programul Ora de educaţie rutieră la liceu”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).


Primele sesiuni vor avea loc în zece licee din Bucureşti până la începutul sezonului estival, atunci când oamenii călătoresc mai mult pentru a ajunge la destinaţia lor de vacanţă, transmite Agerpres.


„Anul trecut, în timpul sezonului estival, tinerii au produs 206 accidente rutiere grave, în urma cărora 62 de persoane au decedat şi 186 au fost rănite grav, conform datelor existente la Poliţia Română”, arată sursa citată.


Conform datelor Poliţiei Române, persoanele cu vârsta de sub 12 ani au fost implicate în 425 de accidente rutiere grave produse, la nivel naţional, în anul 2022.


Pentru a-i ajuta pe liceeni să înţeleagă mai bine pericolele la care se expun în trafic, dar şi ce trebuie să facă pentru a fi în siguranţă şi cum trebuie să acţioneze în cazul unei situaţii de urgenţă, elevii vor participa la workshop-uri, unde vor dobândi cunoştinţe despre siguranţa rutieră, acordarea primului ajutor şi conducerea defensivă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.253 secunde