Tinerii din Constanța își doresc un centru în orașul lor

557

Articole de la același autor

Peste 40 de tineri din Constanța, reprezentând mai multe organizații de tineret din oraș s-au adunat la sfârșitul săptămânii pentru a decide ce fel de spațiu are nevoie orașul Constanța pentru a fi mai atractiv în ochii lor. Ca urmare a dezbaterilor din cadrul evenimentului marca Constanța pentru TINE(ri), cele mai multe avantaje le-ar avea un centru de tineret.


În urma întâlnirii s-a decis ca tinerii constănțeni să înceapă o mișcare de advocacy în care să coalizeze mai multe organizații neguvernamentale din oraș pentru a cere Primăriei Constanța să pună bazele unui centru de tineret.


„În România, conceptul de spații de tineret este unul foarte vag, pe care mulți oameni nu îl înțeleg pe deplin. În viziunea noastră, un spațiu pentru tineri este un spațiu în care ei să se simtă în siguranță, unul care să fie accesibil oricând, fără costuri sau restricții, discriminări. Un spațiu pentru tineri este acela unde ei pot crește alături de orașul lor. M-am bucurat să văd, în cadrul evenimentului, cât de mult își doresc tinerii un astfel de spațiu în Constanța. Am speranța că în scurt timp aceste dorințe se vor transforma într-o coaliție de organizații de tineret care vor cere asta din partea autorităților locale. Cu această ocazie, mulțumim Universității Ovidius și Facultății de Drept a acesteia pentru găzduire”, a declarat Andrei-Mihai Tănase, președintele Federației Tinerilor din Constanța și manager al proiectului Constanța pentru TINE(ri)




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5215 secunde