Toxiinfecții alimentare pe litoral. Complexul Mera Resort, depistat cu produse stricate și expirate

3040
4
Un grup de turiști care își petreceau vacanța în stațiunea Venus au ajuns, miercuri seară, la spital, în Mangalia. Oamenii au fost diag-nosticați cu toxiinfecție alimentară și, din fericire, au primit tratament, după care au putut să se întoarcă la hotelul unde erau cazați, în com-plexul Mera Resort. 


În cursul zilei de ieri, mai multe echipe ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Direcției Județene Sanitar-Vete-rinare și Direcției Județene pentru Sănătate Publică au efectuat controale în complexul respectiv. Dacă direcțiile din Constanța au ținut verificările "la blat", fără să confirme că au participat la acțiune, ANPC a făcut publice rezultatele con-troalelor, având în vedere că ne-regulile depistate în bucătăria complexului sunt foarte grave. 


"Au fost găsite produse nesigure, fără niciun element de identificare cu privire la producător, temperatura de păstrare și data limită de consum, precum și produse cu termen de valabilitate depășit", a declarat Paul Anghel, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Potrivit acestuia, operatorul economic a fost sancționat cu o amen-dă în valoare de 15.000 de lei și au fost confiscate și distruse toate produsele neconforme. 


Reprezentantul ANPC a precizat că numai trei persoane au necesitat tratament spitalicesc, însă ar mai fi vorba de încă 12 persoane afectate, toate adulte, care nu s-ar fi deplasat la unitatea medicală.


Comentează știrea

Ioana
23 iulie 2016
toxiinfectie

Nu am fost acolo, nu m-am imbolnavit dar urmeaza sa mergem in August si nu mi se pare normal sa platesc pret de 4* si sa ne mai si imbolnavim, nu accept asa ceva...sunt banii mei, am platit 4* si vreau servicii de 4* nu macare stricata, expirata... Eu am anuntat si agentia, am un contract si vreau respectat.

Pascu Cristian
27 iulie 2016
mancarea consumata

Cei care isi fac vacanța intr-un resort all inclusive mai mãnâncã și alte prostii de pe plajã pentru cã resortul nu oferã și kiurtoch kolac, înghețatã la cornet, porumb fiert de câteva zile. Eu aș propune ca cei care oferã servicii all inclusive sã angajeze și câte un degustãtor pentru fiecare turist care mai consumã și alte produse din afara resortului. Ce ziceți, bunã idee!

Marius
28 iulie 2016
Titlu tendentios

In titlu citesti " Complexul Mera Resort, depistat cu produse stricate și expirate", dar directorul ANPC spune de produse expirate si cu provenienta necunoscuta, nu de alimente stricate. Intre expirat si stricat este o mare diferenta. Am fost la MERA si erau sute de turisti cazati atunci cand am fost eu. Nimeni nu garanteaza ca nu au mancat ceva in afara complexului. Daca ar fi fost o neregula cu mancarea de la MERA cred ca ar fi fost zeci de persoane cu probleme, nu 15, fiindca acolo mananca zilnic aproape o mie de persoane, din care peste 100 copii.

Maria
31 iulie 2016
Toxiinfectii alimentare la Mera

Intre 23-29.07.2016 am fost cazata impreuna cu sotul si doi copii mici la Mera.Sfarsitul vacantei l am facut la spital,eu si copiii.Nu am mancat absolut nimic altceva din afara hotelului.Cred ca sunt mult mai multe persoane afectate de toxiinfectie alimentara dupa ce au fost cazate la acest hotel,decat cifra care apare in articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9535 secunde