Un ciclon polar lovește Europa: ajunge și în România. S-a anunțat ger năprasnic

2028
2
Un ciclon polar lovește Europa: ajunge și în România. S-a anunțat ger năprasnic - cumfacifatagerului-1672991449.jpg
Un ciclon polar va lovi Europa, dar va afecta și România. Ciclonul vine spre estul Europei și va determina scăderea temperaturilor, în mai multe țări fiind emis cod roșu de ger, a explicat meteorologul ANM, Alina Șerban, scrie stiripesurse.ro


"Vorbim de o formațiune depresionară extinsă în parte de nord, nord-vest, și cu deplasare către estul Europei, care a înglobat o masă de aer rece, ce a determinat scăderi ale valorilor termice chiar și în țara noastră.


Pe parcursul zilei de ieri, s-a răcit partea de sud-est a teritoriului României, semnificativ chiar, față de intervalul anterior în care am avut temperaturi de primăvară, chiar de început de vară.


Astăzi și în zilele următoare vorbim de temperaturi mai modeste.


De subliniat este vântul, care prezintă și va continuă să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei de astăzi, și prima parte a zilei de mâine, în sudul și estul țării noastre. Intensificări de 45-55 km/h, iar izolat chiar 60-70 km/h. Viteze mai mari ale vântului vor fi în zonele de munte, peste 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri vorbim de rafale de 100-110 km/h, asociate și cu ninsoare, astfel încât va determina viscol și vizibilitate redusă în zona respectivă.


Precipitații vom avea în toată jumătatea de nord a țării noastre, însă vor fi pe arii restrânse, nu foarte însemnate cantitativ, și în general sub formă de ploaie.


Această masă de aer rece se va resimți în zona țării noastre, în zilele următoare, în mod deosebit în jumătatea estică.", a spus Alina Șerban, la Antena 3 CNN.
Comentează știrea

claudiu
6 ianuarie
vrajeala

pe bune? si unde scrie de 'gerul napraznic"? ziaristi de kkt!

Cititoru de nimicuri
7 ianuarie
De rahat inghetat

Da Romania nu e in Europa, Margareto?! Alo, redacția,de unde ati adunat colectia asta de analfabeti?! Ger năprasnic cu apa de ploaie e in cutia ta craniana..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2005 secunde