Vaccinare antigripală încetinită în cabinetele medicilor de familie

220
Vaccinare antigripală încetinită în cabinetele medicilor de familie - vaccinantigripalshutterstock1850-1642491054.jpg
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a demarat vaccinarea antigripală a populaţiei la sediul instituţiei după ce procentul de vaccinare prin cabinetele medicilor de familie a scăzut comparativ cu anii trecuţi, potrivit medicului epidemiolog Janina Lazăr.

"Procentul de vaccinare antigripală la nivelul judeţului Vrancea prin cabinetele medicilor de familie a scăzut comparativ cu anii trecuţi, motiv pentru care DSP Vrancea a iniţiat o campanie de susţinere a vaccinării antigripale în rândul populaţiei şi demarează procesul de vaccinare la sediul instituţiei. Persoanele eligibile pentru vaccinarea antigripală sunt persoanele vârstnice, cele cu boli cronice, copiii cu vârste între 2 şi 17 ani, persoanele gravide, personalul din sistemul medical şi centrele de îngrijire pentru copii şi persoane cu dizabilităţi, dar şi orice persoană care doreşte a se proteja împotriva infecţiei cu virusul gripal", a declarat medicul, citat de Agerpres.

De la începutul campaniei de vaccinare antigripală şi până în prezent, în Vrancea s-au imunizat peste 21.100 de persoane. Vaccinarea s-a făcut atât în cabinetele medicilor de familie, cât şi în centrele sanitare şi de ocrotire socială din judeţ. DSP Vrancea mai are în stoc la acest moment 13.000 de doze de vaccin antigripal al căror termen de valabilitate este iulie - august 2022.

Pagina a fost generata in 0.2315 secunde