Reclamații peste reclamații la CT BUS! Călătoria cu autobuzul, greu de suportat. „Ne sufocăm!”

4066
Călătoria cu autobuzul a devenit greu de suportat în ultimele zile, din cauza temperaturilor ridicate şi a faptului că în autovehicule nu funcţionează instalaţia de aer condiţionat. Oamenii se plâng că nu se poate respira, mai ales că sunt nevoiţi să poarte şi masca de protecţie. Din păcate, situaţia este generată de regulile sanitare impuse de pandemie, Direcţia de Sănătate Publică recomandând renunţarea la aer condiţionat în mijloacele de transport în comun, pe perioada stării de alertă.





Vara a venit în forţă, iar temperaturile au atins rapid valori caniculare în Constanţa. Dacă în aer liber ne mai bucurăm de o adiere a brizei sau de puţină umbră, în mijloacele de transport în comun, însă, atmosfera a devenit greu de suportat de când s-a instalat canicula. În autobuzele pe care le folosesc zilnic mii de constănţeni, temperaturile depăşesc, la orele amiezii, chiar şi 40 de grade Celsius. Singura ventilaţie în vechile MAZ-uri este asigurată de micile geamuri care se trag şi lasă să intre puţin aer de afară. În rest, ferestrele încălzite de soare creează efect de saună, iar călătorii asudă din greu.



„În autobuzele noi, este aer condiţionat şi se poate respira. Se simte puţină răcoare şi este decent. Însă, dacă nu ai şansa să ajungă în staţie un autobuz nou şi cum, pe unele rute, nu sunt aproape deloc din-acelea, trebuie să te pregăteşti pentru tot ce e mai rău. Este extrem de cald, nu este aer, nu se poate respira. Pentru o plimbare scurtă, de două – trei staţii, rezisţi, dar la un drum mai lung este greu de suportat”, ni s-a plâns Tiţa C., din Constanţa.



Oamenii susţin că această căldură insuportabilă în interiorul autobuzelor îi pune şi în situaţii stânjenitoare. „Ni se tot spune, în ultima perioadă, să mergem cu autobuzul, să lăsăm acasă maşinile personale şi să folosim transportul în comun. Dar, în condiţiile în care sunt 40 de grade şi transpirăm ca la saună, cum putem apoi să ne ducem la serviciu cu hainele ude leoarcă de transpiraţie? Este o senzaţie extrem de neplăcută şi jenantă. Este nevoie de condiţii decente şi civilizate de transport în comun, altfel oamenii nu au cum să-l aleagă pentru a se deplasa. Întotdeauna vor prefera maşina, în locul unei saune alături de alţi 40 de oameni, toţi transpiraţi, în câţiva metri pătraţi, fără pic de aer!”, este de părere şi Claudia Nicolae.





Recomandare de la Direcţia de Sănătate Publică

Reprezentanţii CT BUS susţin că există destul de multe reclamaţii cu privire la temperaturile extrem de ridicate şi condiţiile improprii de călătorie, în autobuze, din cauza temperaturilor ridicate. Însă, şoferii respectă recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa de a nu porni aerul condiţionat în spaţii închise, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.



„Mijloacele de transport sunt dezinfectate permanent, însă, pe perioada stării de alertă, impusă de pandemia cu noul coronavirus, potrivit DSP Constanţa, folosirea aparatelor de aer condiţionat nu este recomandată, considerându-se că acestea pot facilita transmiterea virusului. Conducătorii auto sunt instruiţi să asigure o ventilaţie adecvată cu ferestrele şi trapele cu care este dotat mijlocul de transport”, au declarat, pentru „Cuget Liber”, reprezentanţii CT BUS.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7277 secunde