VESTE ȘOC PENTRU MEDICI. REZIDENȚII NU MAI PRIMESC BURSA LUNARĂ DE 670 LEI

1519
VESTE ȘOC PENTRU MEDICI. REZIDENȚII NU MAI PRIMESC BURSA LUNARĂ DE 670 LEI - medicoperatie-1499596967.jpg

Articole recomandate

Platforma România 100 cere lămuriri Guvernului PSD-ALDE după ce medicii rezidenți au fost anunțați că odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării - nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu cerând remedierea situației.


"Platforma România 100 cere lămuriri și clarificări ministrului Sănătății și ministrului Muncii pentru situația semnalată de mai mulți medici rezidenți care au fost anunțați că începând cu 1 iulie 2017 – odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării - nu vor mai primi bursa lunară de 670 de lei. În acest moment, după adoptarea Legii salarizării în Parlament, nu mai există baza legală pentru acordarea acestei burse", potrivit unui comunicat.


Platforma România 100 suștine că PSD-ALDE a abrogat în Parlament, prin Legea Salarizării, articolul 18 din OUG nr. 103/2013 care prevedea că "medicii rezidenți, medicii dentiști rezidenți și farmaciștii rezidenți din unitățile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut/soldă brută lunară mai mic/mică decât 3.000 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuității asistenței medicale în afara normei legale de muncă și a programului normal delucru de la funcția de bază, beneficiază de o bursă de rezidențiat în cuantum lunar de 670 lei".


Articolul 38 din Legea salarizării reglementează menținerea la nivelul actual a veniturilor asimilate salariilor, însă, bursa rezidenților nu este venit asimilat salariului, potrivit România TV.


Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu afirmă că dacă este o eroare aceasta "trebuie corectată de urgență", iar dacă nu, atunci "este încă un semn al incompetenței acestei guvernări toxice".


Oficialii din Ministerul Muncii susțin că vor veni luni cu o interpretare astfel încât să fie plătite bursele.

În medie, un rezident primea până acum aproximativ 2000 de lei, sumă la care se adaugă și bursele de studiu. Studenții vor rămâne, însă, doar cu salariul de bază.

De la 1 ianuarie, un rezident ar urma să primească 900 de euro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4456 secunde