Video VIDEO. Ministrul Daniel Cadariu, prezent la Constanţa. PARCĂRILE, plajele, construcţiile, tichetele de vacanţă - în discuţii

1839
VIDEO. Ministrul Daniel Cadariu, prezent la Constanţa. PARCĂRILE, plajele, construcţiile, tichetele de vacanţă - în discuţii - untitled-1654255386.jpg
Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a susținut o conferință de presă, azi, în sala Viena a hotelului Iaki din stațiunea Mamaia. Printre subiectele abordate se numără tichetele de vacanţă, parcările mult prea scumpe din Mamaia, modalitatea în care se prezintă staţiunile de pe litoral în acest sezon estival, promovarea oraşului de la malul mării, dar şi problema construcţiilor care se fac în plină vară.


"Am deosebita placere de a mă afla într-o vizită de lucru pe plajele extinse din stațiunea Mamaia, alături de prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa. Amintim că în luna aprilie a fost promovată de către Guvernul României ordonanţa de urgenţă nr. 56/2022, inițiată de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului și de Ministerul Mediului - România. Actul normativ permite, doar pentru sezonul estival 2022, ca suprafețele de plajă nou create și care nu sunt închiriate, să poată fi atribuite direct operatorilor economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor suprafețe, cu respectarea prevederilor celorlalte dispoziții legale.", susţine ministrul, pe pagina sa de Facebook.
Despre tichetele de vacanţă


CADARIU: "Agenţii economici trebuie informaţi că au posibilitatea legală de a emite tichete de vacanţă pentru angajaţi, beneficiind de anumite facilităţi. Toţi operatorii din privat pot, aşa spune legea, emite tichete de vacanţă, care pot merge până la de şase ori salariul minim pe economie. (...) Noi trebuie să-i încurajăm prin informaţii pe operatori. Au şi beneficii, dacă sunt plătitori de impozit pe profit, suma e deductibilă. De asemenea, pentru suma respectivă nu plătesc dări sociale. Şi poate constitui o formă, pe de o parte de a fideliza salariaţi dacă îi ai, sau dacă nu, de a-i atrage, făcându-le şi o ofertă pentru ce înseamnă concedii. Din ce am înţeles, în ultimul an, în 2019 sau 2020, nu pot să fac precizarea exactă, dar într-unul din ani, atunci când din tichele de vacanţă pentru salariaţii din sectorul bugetar au ajuns în domeniul turismului 300 de milioane de euro, din sectorul privat au ajuns doar 50 de milioane de euro. Aceasta este proporţia. Şi cu ajutorul dumneavoastră trebuie să facem cunoscut acest lucru, sunt absolut convins că mulţi dintre operatori nu ştiu de această posibilitate. De la dumneavoastră şi de la noi pot afla salariaţii, care pot solicita. Trebuie să fie un demers comun", a declarat ministrul turismului, citat de Agerpres.


"Staţiunea arată bine"


De asemenea, ministrul a mai spus că după 10 ani de când nu a mai fost aici, stațiunea e mult schimbată, însă din maşină i se pare că arată în regulă. 


Într-o postare pe pagina sa de facebook, ministrul Cadariu a explicat:


"Îmi doresc ca Palatul Reginei Maria să rămână în patrimoniul național al statului și să fie restaurat, corect valorificat, atât pentru comunitatea constănţeană, cât şi pentru publicul larg. Există un potențial imens, pe care îl putem reda vizitatorilor în cel mai onorabil mod. După o istorie recentă tumultoasă, Palatul Reginei Maria se află în atenția Mamaia SA, societate din patrimoniul Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care depune toate demersurile pentru repunerea monumentului de grupa A în situația anterioară vânzării sale."
Iată declaraţiile integrale ale celor prezenţi la eveniment:
ŞTIREA INIŢIALĂ


Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, va susține o conferință de presă vineri, 3 iunie a.c., ora 12:00, la sala Viena a hotelului Iaki din stațiunea Mamaia, județul Constanța, cu scopul de a promova și susține activitățile turistice de pe litoralul românesc, desfășurate în noul sezon estival.


Conferința de presă este precedată de o ședință de lucru cu autoritățile locale și operatorii economici din turism care își desfășoară activitatea în zona de nord a litoralului românesc.

După susținerea conferinței de presă, ministrul Constantin-Daniel Cadariu, însoțit de prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa, deputatul Bogdan-Iulian Huțucă, senatorul Septimiu Bourceanu, deputatul Marian Cruşoveanu și directorul general al Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral Hristu Uzun, va vizita plajele extinse din stațiunea Mamaia și Palatul Reginei Maria.

Ulterior, ministrul va fi prezent la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin” din Constanța, unde va discuta împreună cu inspectorul școlar general Sorin Mihai și directorul școlii Semra Curtomer despre oferta educațională și importanța învățământului dual în formarea profesioniștilor din turism.

În cea de-a doua parte a programului, demnitarul se va deplasa spre Mangalia, unde, alături de prefectul județului Constanța Silviu-Iulian Coșa, primarul municipiului Mangalia Cristian Radu și viceprimarul municipiului Mangalia Dragoș Angelescu, va vizita portul turistic. În continuare, va fi prezent la o nouă ședință de lucru cu autoritățile locale și operatorii economici care își desfășoară activitatea în partea de sud a litoralului românesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5098 secunde