Viitura de pe Dunăre, monitorizată permanent în nouă localități riverane din județul Constanța

152
Viitura de pe Dunăre, monitorizată permanent în nouă localități riverane din județul Constanța - 18454225-1400840095.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea monitorizează în permanență situația viiturii pe Dunăre, în condițiile în care începând din această dimineață, de la ora 6,00, a fost instituit cod 
portocaliu.


În baza informațiilor furnizate de reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL), cotele înregistrate la mirele zonale se aflau sub cota de inundații ceea ce înseamnă că pe cei 160 de km al fluviului Dunărea nu s-au înregistrat probleme. Cu toate acestea încă de la începutul acestei săptămâni au fost luate o serie de măsuri pentru a preîntâmpina eventualele probleme în urma creșterii debitului Dunării.


La digul de apărare Rasova s-a intervenit pentru consolidare și ridicarea cotei coronamentului, pe un sector de 170 m, cu un buldo-escavator și un tractor cu remorcă, utilaje ajutate de 10 oameni din localitatea Rasova.
La digul de apărare Dunărea au fost pregătite depozite de pământ și s-a ridicat cota coronamentului pe un sector de aproximativ 40 m unde s-au folosit 300 de saci.


De asemenea, digurile de apărare de pe raza județului Constanța ,pe o lungime de 57,5 km, sunt monitorizate în permanență de către reprezentanții ABADL și cei ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență instituite la nivelul localității riverane Dunării (Ostrov, Oltina, Aliman, Rasova, Cernavodă, Seimeni, Topalu, Ghindărești, Hârșova, Gârliciu, Ciobanu). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Iulie 2013
Stire din Eveniment : Dispărut în apele Dunării
Pagina a fost generata in 1.8178 secunde